CR6_3328

Her er Branns nye nummer 10

Emil Kornvig (23) har signert for Brann ut 2027, Dansken kommer fra den italienske klubben Cittadella. 23-åringen er en allsidig spiller som kan bekle de fleste posisjoner fra midtbanen og frem, og han får draktnummer 10.

Annonse:

Foto: Thore Pedersen, brann.no

– Det føles fantastisk å ha signert for Brann. Jeg gleder meg til å begynne å spille kamper og hjelpe laget til å vinne, sier Kornvig til brann.no.

Dansken ankom Branns treningsleir i Marbella torsdag, og gjennomførte den medisinske testen og signerte sin avtale torsdag kveld. I tillegg til sin forrige klubb, Cittadella, har han også spilt for Spezia og Cosenza i Italia.

Kjenner flere fra før

Kornvig er fra København og i Danmark har han spilt for Lyngby og Sønderjyske. Det gjør at han kjenner flere av dagens Brann-spillere. I tiden i Lyngby har han spilt sammen med både Svenn Crone og Magnus Warming, mens han spilte noen få uker sammen med Bård Finne i Sønderjyske. Han kjenner også Japhet Sery Larsen fra før.

Selv om han ikke har noe forhold til norsk fotball fra tidligere, er han klar på hvorfor valget falt på Brann.

– Det hørtes veldig spennende ut, og det var en god mulighet for meg. Jeg har lest meg opp, og Bergen ser ut som en nydelig by og Brann er et godt lag. Jeg har også sett på klipp og supporterne virker å være helt fantastiske, sier han.

Allsidig

Som spiller beskriver han seg som en løpssterk og teknisk spiller som har spilt mye indreløper, men som også kan bekle en kantrolle.

–  Emil vil heve spillergruppen vår, og han passer fint inn i klubbens profil. Han er allsidig og kan spille i de fleste posisjonene fra midtbanen og frem. Han har også utviklingspotensial, og vi mener han kan bli enda bedre gjennom spill i Brann, sier sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen.

Brann spiller i dag mot Rosenborg på Marbella, men der vil ikke Kornvig være med. Han er først aktuell for kampen mot Vålerenga på Marbella, tirsdag 27. februar. For selv om Brann har vært nesten to uker i Marbella på treningsleir, er oppholdet så vidt halvveis.

–  Det passer meg veldig fint å komme rett hit til treningsleiren. Her er vi sammen hele døgnet, og det er enklere å bli kjent med alle da, avslutter dansken.

Brann spiller fredag årets andre treningskamp. Rosenborg er motstander på Marbella Football Center klokken 18.00 og kampen sendes direkte på TV 2 Play og Direkteport.

Signer for Brann du også - og unngå billettangst i 2024.

Annonse fra Eliteserien: