Her er Branns hjemmedrakt for 2024-sesongen

Hjemmedrakten er en hyllest til supporterne som de siste årene har bidratt til at klubben har reist seg på nytt.

Annonse:

Årets drakter fra Nike er klassiske og rene Brann-drakter med to ulike mønster nederst på fremsiden. Disse enkle grafiske mønstrene er inspirert av flaggene man i flere år har sett på tribunen. De er igjen inspirert av hanseatiske, eller marine flagg, som historisk binder menneskene i regionen sammen. Enten det er bergensere, striler eller andre med hjerte i Brann - og Bergen.

Hyller supporterne

– Med flaggenes mønster på drakten vil spillerne ha med seg energien fra tribunen ut på banen. Vi ønsker å skrive ny historie og samtidig inkludere supportere og det bergenske i årets drakt, uten at det blir et for voldsomt uttrykk, sier leder for kommunikasjon, marked og bærekraft i Brann, Therese Rygg.

CR6_9341.png

Ser man nærmere på detaljene i drakten, så er Branns stiftelsesdato 1908 plassert flere ganger i rutemønsteret til høyre. Årstallet er satt i fonten Old English, som man kan se på flere av flaggene, samt flere steder på Brann Stadion.

Foto: Bergen Sjøfartsmuseum
Foto: Bergen Sjøfartsmuseum

Bak i nakken er det en annen liten detalj inspirert av Bergens kommunevåpen. I Bergens segl finner man den latinske setningen COMMUNITATIS DE CIVITATE BERGENSI. Oversatt til bergensk blir det; Bergen bysamfunn.  (Årvåkne kommunevåpen- og byseglentusiaster legger nok merke til at ordet for segl, SIGILLUM, er tatt bort.)

CR6_9606.png

I aksjon allerede til helgen

Første gang du kan se drakten i aksjon er i Toppserie-kampen mot LSK Kvinner i Oslo 16. mars.

Drakten ble lansert for første gang på kick-off på USF Verftet 14. mars, og der var også den første muligheten til å kjøpe drakten. Fredag kl. 10.00 blir den tilgjengelig i Branns nettbutikk. 

– Årets hjemmedrakt hyller supporterne, samtidig som den ivaretar byen og klubbens historie. Samarbeidet mellom Unisport, Brann og Nike har resultert i en moderne og unik Brann-drakt som vi mener passer klubben perfekt. For oss i Unisport er det et privilegium å få jobbe med Brann, og vi har blitt godt kjent med supporterne de siste årene. De sier rett ut hva de mener og har utfordret oss til å ta store steg videre, sier Henrik Brosø Teamsport Sales Manager for Unisport i Norge. 

På herredrakten er Sparebanken Vest, BOB, Rema 1000, Eviny og Fotmob partnere. På kvinnene sin drakt er det Sparebanken Vest, OBOS, Frydenbø og COOP. 

Branns andre- og tredje-drakt vil bli lansert senere i sesongen.

Annonse fra Eliteserien: