Hentet med tre poeng fra Molde

Jon-Helge Tveita debuterte fra start. Det endte med målgivende og matchvinnerscoring i 2–1-seieren over Molde.

Et tidlig mål av Daniel Pedersen i første omgang, og et tidlig i andre omgang av Jon-Helge Tveita stoppet Moldes seiersrekke på hjemmebane, og sikret Brann tre viktige poeng med hjem fra Molde. Før kampen hadde Molde 12 hjemmeseiere på rad og ikke tapt på to år. Det tok en brå slutt.

Slik var kampen:

Molde hadde meste av banespillet de første ti minuttene, men i det 11. minutt var det Brann som tok ledelsen. En corner havnet ut på 25 meter til Jon-Helge Tveita som slo ballen over Molde-forsvaret til Daniel Pedersen. Aleine med keeper gjorde kapteinen ingen feil og satte den under Andreas Linde og i mål til 1–0.

Men ledelsen skulle bare vare i fem minutt. Molde slo inn fra midt i banen og ballen endte opp hos Ola Brynhildsen som utlignet til 1–1 etter 17 minutter.

Etter scoringen var det Molde som hadde ballen mest og skapte noen farligheter, men alt ble ryddet unna av Brann-forsvaret.

Like før pause fikk Brann en enorm sjanse til å ta ledelsen igjen. Gilbert Koomson ble spilt alene gjennom med Moldes keeper, men avslutningen fra skrått hold ble mesterlig reddet av Moldes keeper. På returen fikk Daouda Bamba avsluttet, men nok en gang var keeper på plass og avverget.

Lagene gikk til pause med stillingen 1–1.

Etter hvilen var det Molde som igjen startet best, men nok en gang scoret Brann først. Og nok en gang var Tveita involvert. Denne gangen var han sist på en corner slått inn fra Fredrik Haugen. Ballen traff Tveita i kneet, og han styrte inn 2–1 til Brann etter 54 minutter.

Molde tok igjen over banespillet etter Brann sin scoring, men Brann var farligst frempå på kontringer. Vegard Forren hadde blant annet en matchvinnerredning på streken kvarteret før slutt, og Molde ropte på straffespark da ballen gikk via armen på Taijo Teniste etter en corner. Det endte heller med et Brann-frispark.

Mot slutten fortsatte trenden. Molde presset, Brann forsvarte seg og kontret. Men det ble ikke flere mål. Brann reiser til Bergen med tre poeng og en 2–1-seier i bagasjen.

Robert Hauge ledet laget i kampen i påvente av at nyansatte Kåre Ingebrigtsen skal ta over laget.

Neste kamp er hjemme mot Mjøndalen, søndag 16. august klokken 18.00. Det blir Kåre Ingebrigtsen sin første kamp som Brann-trener.

Molde – Brann 1–2 (1–1)

Eliteserien fotball menn. 200 tilskuere. Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget. Gult kort: Wolff Eikrem, Molde. Forren, Bamba, Brann.

Mål: 0–1 Daniel Pedersen (12), 1–1 Ola Brynhildsen (17), 1–2 Jon-Helge Tveita (54).

Molde (4-4-1-1): Andreas Linde – Henry Wingo, Sheriff Sinyan, Martin Ellingsen, Kristoffer Haugen – Ola Brynhildsen (Eirik Ulland Andersen fra 73), Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain, Erling Knudtzon (Magnus Wolff Eikrem fra 61) – Eirik Hestad – Ohi Omoijuanfo.

Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal – Jon-Helge Tveita (Taijo Teniste fra 58), Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Ruben Kristiansen (Thomas Grøgaard fra 58) – Daniel Pedersen, Kristoffer Barmen – Gilbert Koomson (Robert Taylor fra 74), Fredrik Haugen (Erlend Hustad fra 74), Petter Strand – Daouda Bamba (Christian Eggen Rismark fra 80).