Hentet ett poeng på Aspmyra

Scoringer av Sivert Heltne Nilsen og Peter Orry Larsen sørget for ett bortepoeng mot Glimt.

I siste kamp før ferien tar til i Eliteserien fikk Brann med seg ett poeng borte mot Bodø/Glimt. Brann ledet to ganger, men en svært opplagt Kristian Fardal Opseth sørget for lagene delte poengene broderlig.

Som så ofte før var Brann påskrudd fra først spark, og allerede etter åtte minutters spill skulle det gi uttelling.

Et hjørnespark fra Fredrik Haugen ble bare halvklarert av Glimt-spillerne. I returrommet fanget Ludcinio Marengo ballen og fyrte av et hardt skudd inn i feltet igjen. Ballen gikk via Steffen Lie Skålevik til Sivert Heltne Nilsen som fikk ballen rett foran Glimt-målet.

Branns midtbanemann lot seg ikke be to ganger, og beinet ballen kontant i mål med venstrefoten. 1-0 til Brann!

Glimt kom tilbake

Brann fikk beholde ledelsen i et kvarter. Glimts spanjol Isidoro slo en fin stikker til Kristian Fardal Opseth. Fra litt spiss vinkel satte han ballen i mål via Brann-keeper Samuel Sahin-Radlinger. 1-1 og vi var like langt.

Omgangen ebbet ut i 1-1. Brann var farligst fra start, og fikk belønning i form av tidlig ledelse. Men Bodø/Glimt kom godt med etter hvert og det var lite å si på at det sto uavgjort til pause.

Glimt startet 2. omgang best og hadde flere muligheter til å ta ledelsen. Det var det imidlertid Brann som gjorde. I det 60. minutt kombinerte Marengo og Lie Skålevik fint på venstresiden. Sistnevnte slo et godt innlegg foran mål. Der kom Peter Orry Larsen stormende og headet ballen kontrollert bak Ricardo Friedrich i Glilmt-målet.

Brann var igjen i ledelsen!

Men heller ikke denne gangen fikk Brann beholde ledelsen lenge. Seks minutter etter Branns 2-1-scoring kom Glimt på et flott angrep. Det endte med innlegg fra venstre som nådde Fardal Opseth foran Branns mål. Storscoreren fra Førde fikk stå ganske alene og gjorde ingen feil foran Sahin-Radlinger i Brann-målet.

Dermed 2-2 og vi var nok engang like langt.

Mot slutten av kampen satte Brann opp presset og jaget seiersmålet. Spesielt innbytter Daniel Braaten var frisk og var nære på flere ganger uten å få uttelling.

Det gjorde heller ikke Bodø/Glimt. Dermed endte vårsesongens siste kamp med uavgjort 2-2. Brann er fortsatt serieleder, men fjorårsmester Rosenborg er kommet nærmere.

Bodø/Glimt - Brann 2-2 (1-1)

0-1: Sivert Heltne Nilsen (8.)
1-1: Kristian Fardal Opseth (23.)
1-2: Peter Orry Larsen (60.)
2-2: Kristian Fardal Opseth (66.)

16. serierunde. Eliteserien. Aspmyra stadion. 3082 tilskuere. Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget SK. Gult kort: Jose Angel (Bodø/Glimt), Bismar Acosta og Steffen Lie Skålevik (Brann).

Bodø/Glimt (4-3-3): Ricardo Friedrich - Isidoro, Martin Bjørnbak, Brede Moe, Thomas Jacobsen (Emil Jonassen fra 16.) - Vegard Leikvoll Moberg, Jose Angel (Patrick Berg fra 79.), Ulrik Saltnes - Philip Zinkernagel, Kristian Fardal Opseth, Amor Layoni (Jens Petter Hauge fra 90.).

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Gilli Rolantsson, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Peter Orry Larsen - Gilbert Koomson (Daniel Braaten fra 65.), Steffen Lie Skålevik (Henrik Kjelsrud Johansen fra 76.), Ludcinio Marengo (Azar Karadas fra 90.).