Hentes tilbake til Brann

Brann og Start er enige om en overgang for Kasper Skaanes. 25-åringen har signert en avtale med Brann som strekker seg ut 2023.

Annonse:

– Jeg gleder meg skikkelig til å komme tilbake. Jeg har savnet klubben, supporterne, byen, venner og familien, så det blir fantastisk å flytte hjem igjen og spille for Brann, sier Skaanes til brann.no.

Skaanes kom til Brann sitt G14 lag i 2009, og han gikk gradene gjennom akademiet og opp til A-laget. Han debuterte for A-laget i 2012 i cupen, og de neste årene spilte han 112 kamper og scoret elleve mål for Brann. I april 2018 ble han solgt til Start, der han har vært siden.

Dyrkes som indreløper

Skaanes kommer først til Bergen på fredag, men papirene for overgangen har blitt signert digitalt. Skaanes og resten av Start-laget er i Korona-karantene, etter at en person i støtteapparatet til klubben har testet positivt for Covid-19.

– Jeg må vente til jeg er ute av karantene før jeg kan reise til Bergen, men jeg håper å være ute av karantene på fredag og da setter jeg meg på første fly, sier Skaanes.

Brann-trener Kåre Ingebrigtsen ser frem til å få Skaanes på plass.

– Vi har vært på jakt etter en indreløper. Kasper har stor løpskraft og høy intensitet i spillet sitt, og dette er kvaliteter vi har sett etter. Han har mange kvaliteter som passer inn i måten vi skal spille på, og det har vært diskutert å hente han tilbake en stund. Han kan spille på flere plasser, men vi skal dyrke han i rollen som indreløper. Han kjenner indreløperrollen i 4-3-3 og jeg tror dette blir veldig bra, sier Ingebrigtsen.

Det eneste som ikke er gjennomført er den medisinske testen. Den blir først unnagjort på fredag.

– Vi har holdt kontakt med Kasper siden han forlot Brann, og vet at han er gjennomtrent og har holdt seg frisk. Det er likevel sånn at vi må gjennomføre en medisinsk sjekk for å være sikker. Den tar vi så snart Kasper er ute av karantene, sier Brann-lege Magnus Myntevik.

Annonse fra Eliteserien: