martin Peter ho

Henter trener fra Manchester United

Martin Ho er i dag ansatt som ny trener for Branns kvinnelag. Han har signert en kontrakt ut 2025.

Annonse:

Martin Ho landet mandag formiddag på Flesland og møtte et stort antall fremmøtte fra lokal og nasjonal presse. 

– Jeg er veldig glad for å få muligheten her i Bergen. Valget var ikke vanskelig da jeg fikk se byen og høre hvilke tanker klubben har om fremtiden, sier Ho.

De siste tre årene har Ho vært assisterende manager for Manchester Uniteds kvinnelag. På fredag tok han farvel med spillere og kollegaer, og ifølge kommentarer fra United-spillere på sosiale medier, forstår man at dette er en trener som har gjort en fantastisk innsats i klubben.

Første kamp blir på Brann Stadion

Han mener at det viktigste arbeidet han kommer til å gjøre i starten er å bygge videre på samhandlingen mellom spillerne. Han har sett de siste tolv Brann-kampene i Toppserien, flere av dem direkte på TV, og har fulgt flere av spillerne lenge. 

– Det er en fantastisk gruppe spillere som jeg ser er nær tilknyttet til supporterne. Forhåpentligvis kan vi skape et lag med høy selvtillit og en spennende offensiv spillestil som trekker enda flere tilskuere til tribunen.

Den nye Brann-treneren er på plass på treningsfeltet i slutten av juli og leder sin første kamp lørdag 26. august på Brann Stadion. Da tar Brann imot Lyn - og billettene til kampen er allerede i salg her.

– Vi håper at dette er en mulighet for en restart. Kampen på Stadion mot Lyn blir spesiell på mange måter, sier den nye Brann-treneren. 

Erfaring fra britiske storklubber

Den snart 34 år gamle briten har en imponerende CV bak seg. Han startet karrieren i Everton sitt akademi og var hovedtrener for de yngste lagene, både på gutte- og jentesiden, før han tok rollen som assistenttrener for klubbens kvinnelag.

Etter det gikk turen videre til byrivalen Liverpool FC der han som teknisk direktør, og hovedtrener for U21-laget, var helt sentral i arbeidet med å integrere kvinnesatsingen i klubben.

– Jeg brenner for å utvikle spillere og forhåpentligvis får vi et så bra undervisningsrom i klubben at spillere ønsker seg hit og ikke minst ønsker å bli værende, sier han.

IMG_4258.png

Kjenner den skandinaviske mentaliteten

Sportslig leder i Brann Aleksander Olsen er glad for å ha signert en ny trener før VM-pausen og har brukt de siste månedene på å finne den han mener er den rette for Brann sin videre utvikling.

– Martin har vært helt sentral i å etablere Manchester United som en toppklubb i England, og Europa. I fotballfaglige miljø blir han ofte omtalt som hjernen bak det United har skapt de siste årene. Han har også over lengre tid trent de norske profilene Vilde Bøe Risa, Maria Thorisdottir og Lisa Naalsund, og kjenner godt til den skandinaviske mentaliteten og kulturen, sier Olsen.

Vi ønsker Martin velkommen til Brann!

 

Annonse fra Eliteserien: