Henter angriper fra Notodden

Notodden-spiss Erlend Hustad (22) har signert kontrakt med Brann gjeldende fra sommeren.

Annonse:

Hustad gikk gradene i Molde-systemet og fikk kamper på alle lag fra seks-syv årsalderen og opp til A-laget frem til han dro til Notodden midtveis i 2016-sesongen. Der er det blitt 20 scoringer på 67 kamper.

22-åringen er blitt linket til Eliteserien en lengre periode, og nå har valget falt på Brann. Han har vært i Bergen på medisinsk test og signert en avtale ut 2022.

Hustads nåværende kontrakt med Notodden går ut til sommeren, og Brann-kontrakten er gjeldende fra dette tidspunktet. Den nysignerte spissen dro derfor ikke til Gran Canaria med Brann etter å ha signert, men tilbake til sin nåværende klubb.

God balanse i troppen

Sportssjef Rune Soltvedt sier følgende om Hustad:

- Han er ung, men allerede erfaren, har god fysikk og en pen scoringsstatistikk. Dette er en spiller som kan utvikles til en god eliteseriespiller, og vi er glade for at han ønsker å gjøre det i Brann, sier Soltvedt.

Hustad er født i 1997, samme år som to av Branns andre nykommere, Marcus Mehnert (spiss fra Asker) og Jesper Löfgren (stopper fra svenske Mjällby). Soltvedt synes det balanserer spillerstallen godt.

- Det var en periode vi hadde en form for aldersmessig ubalanse i spillerstallen. Det synes jeg ikke nå. Vi bygger lag både for årets sesong og for fremtiden, påpeker sportssjefen.

- Drøm i oppfyllelse

Selv om Erlend Hustad er Molde-spiller fra barndommen av, beskriver han den kommende overgangen til Brann som en drøm som går i oppfyllelse.

- Det er guttedrømmen som går i oppfyllelse. Jeg gleder meg enormt til å flytte til Bergen og spille for Brann. Det blir stort å spille foran Bataljonen på Stadion, forteller han til Brann.no.

Valget hans var relativt enkelt:

- Når en av de beste klubbene i Norge vil ha deg, så sier man ikke nei, smiler han.

FAKTA

  • Erlend Hustad

  • Født: 3. januar 1997

  • Posisjon: Angriper

  • Høyde: 192 cm

  • Vekt: 89 kg

  • Nåværende klubb: Notodden (67 kamper, 20 mål)

  • Tidligere klubb: Molde (1 A-kamp i cupen i 2015)

  • Aktuelt: Blir Brann-spiller fra sommeren 2019

  • Kontrakt: Ut 2022

SCORET MYE: Erlend Hustad i aksjon for Notodden i cupen mot Asker i fjor. Den neste klubben hans blir Brann.
SCORET MYE: Erlend Hustad i aksjon for Notodden i cupen mot Asker i fjor. Den neste klubben hans blir Brann.
Annonse fra Eliteserien: