Heltne Nilsen klar for dansk fotball

Sivert Heltne Nilsen forlater Brann for å fortsette karrieren i danske Horsens.

26-åringen reiser fra Brann temmelig nøyaktig tre år etter at han spilte sin første kamp for klubben.

Brann aksepterte et bud fra den danske klubben sist uke. Fredag fikk Heltne Nilsen anledning til å reise til Danmark for å forhandle frem en personlig avtale og signere den, og mandag ettermiddag var alt det formelle mellom klubbene på plass.

Sportssjef Rune Soltvedt understreker at det ikke var et ønske fra Brann å miste Heltne Nilsen nå. Han påpeker samtidig at spilleren har gjort en strålende jobb.

- Sivert valgte Brann da vi var i OBOS-ligaen, i en situasjon der han selv hadde tilbud på høyere nivå å velge blant. Han har gitt alt for Brann gjennom tre sesonger, både på banen, som person og ved å vise vei i vårt arbeid for å skape god garderobe- og treningskultur, sier sportssjefen.

- Nå har han fått en ny mulighet i Danmark som han var veldig lysten på. Selv om vi gjerne skulle hatt ham her i fortsettelsen også er det bare å ønske lykke til videre og takke ham for innsatsen i Brann, sier Rune Soltvedt.

Heltne Nilsen takker for seg

Sivert Heltne Nilsen har skrevet en femårig avtale med den danske superligaklubben. Han er på plass på sin første trening tirsdag, og kan få debuten mot Hobro allerede søndag.

Han vil se tilbake på årene i Brann med positive minner:

- Tiden i Brann har har vært fantastisk helt siden jeg kom hit. Jeg kunne ikke drømt om noe bedre, sier han.

Han takker Brann-supporterne for backingen fra tribunene:

- Fansen har støttet oss hele veien både i OBOS-ligaen og Eliteserien. I år har vi følt at vi var på hjemmebane på bortebane også.

- Fra nå av er jeg selv Brann-supporter. Jeg kommer til å følge klubben tett og håper det blir mye å glede seg over, sier 26-åringen.

Branns neste kamp spilles mandag 6. august når Start kommer til Stadion.

Annonse fra Eliteserien: