Heggland er klar for Åsane

Brann og Åsane er enige om en permanent overgang for Fredrik Heggland (21).

Annonse:

Heggland spilte i fjor på utlån til Fana i 2. divisjon, men vil nå få muligheten til å matche seg på et høyere nivå siden Åsane hører hjemme i OBOS-ligaen.

- Som med Oliver Rotihaugs overgang til Florø har vi tatt hensyn til spillerens behov for å spille jevnlig på høyest mulig nivå. Heggland er et stykke fra A-laget i Brann, men vil forhåpentligvis spille regelmessig i Åsane, mener sportssjef Rune Soltvedt.

Heggland hadde drøyt ti måneder igjen av treårskontrakten med Brann som ble signert etter 2014-sesongen. Denne er nå terminert slik at overgangen til Åsane gjøres permanent.

- Vi har ikke gitt opp Fredrik, men for 2017 ville kamptilbudet hans blitt 3. divisjon med Brann 2. Da er det riktigere å hjelpe Fredrik - og Åsane - ved å frigi ham til spill i OBOS-ligaen, forklarer Soltvedt.

Kom fra Os 

Fredrik Heggland kom fra Os Turn til Branns utviklingsavdeling i november 2012. Da hadde stopper-talentet allerede rukket å spille 19 kamper for A-laget til Os. I løpet av 2013 etablerte han seg på Brann 2 ved å spille 20 kamper i 2. divisjon, samtidig som han også spilte NM-kamper for juniorlaget. 

Året etter tok han NM-gull for Brann sammen med Emil Hansson, Fredrik Pallesen Knudsen og resten av juniorlaget. Han debuterte for A-laget borte mot Hønefoss 12. mai i en kamp som endte 0-0.

Knappe fire uker senere pådro han seg en kneskade i OBOS-ligakamp borte mot Åsane, noe som gjorde at han ikke var aktuell for spill resten av den sesongen.

Deretter ble det utlån til Fana i fjor. Heggland stopper dermed foreløpig på to kamper for A-laget til Brann.

Annonse fra Eliteserien: