Hegerberg har signert for Brann

Andrine Hegerberg (29) besto mandag den medisinske testen i Brann, og signerte en avtale som gjelder ut 2024-sesongen.

Annonse:
  • Se videointervju med Hegerberg nederst i artikkelen.

– Brann har ambisjoner som trigger meg og passer mine ambisjoner. Jeg kommer hit for å bidra til at vi vinner pokaler, sier Hegerberg til brann.no. 

29-åringen kommer til Brann etter en sesong i svenske Häcken, der hun spilte 20 kamper og scoret to mål for laget som ble nummer to i den svenske serien i fjor. 

Tilbake etter ti år

Hegerberg har spilt på alle aldersbestemte landslag i Norge, og har 25 landskamper for A-landslaget. 

I Norge spilte hun for Kolbotn og Stabæk, før hun de ti siste sesongene har vært i utlandet. Der har hun vært innom nevnte Häcken, Turbine Potsdam, Birmingham City, PSG og Roma. 

Nå returnerer hun til Norge og Toppserien etter ti år i utlandet. 

– Toppserien har hatt stor utvikling siden jeg spilte her sist, og jeg gleder meg til å være med på å påvirke den videre utviklingen. Jeg vil også hjelpe Brann til å kjempe i toppen, sier hun. 

Med mange år på landslaget og i store europeiske ligaer er hun klar til å bidra for Brann, både på og utenfor banen. 

– Spilleforståelsen og venstrefoten er mine styrker på banen. Så er jeg en ledertype, og jeg er veldig opptatt av god gruppedynamikk, sier hun. 

Stort oppmøte

Hegerberg kom til Bergen mandag ettermiddag for å gjennomføre medisinsk test og signere avtalen med Brann. Hun ble møtte av et stort pressekorps på flyplassen. 

– Jeg visste at det kunne komme litt media, men det var mye mer enn jeg så for meg. Det var stas det, sier hun. 

Hegerberg har signert for Brann de to neste årene. 

– Andrine har en personlighet og erfaring som vil tilføre gruppen vår energi, både på og utenfor banen. Hun stiller store krav til seg selv og de rundt seg. Hun er kreativ og anvendelig, og trives best sentralt i banen. Hun er er skapende og har potensiale til å score mål selv, sier sportslig leder i Brann, Aleksander Olsen. 

Annonse fra Eliteserien: