Haugen inn på eksklusiv liste

På søndag kan Fredrik Haugen spille sin kamp nummer 200 for Brann.

Annonse:

For å komme inn på listen over dem som har spilt flest kamper for Brann må man ha spilt minst 200 kamper.

På søndag kan Fredrik Haugen gjøre nettopp det. Han har startet samtlige 18 seriekamper for Brann denne sesongen. I tillegg har han spilt begge kampene i Europa-kvalifiseringen og tre kamper i cupen.

-  Det er veldig stort å ha nådd så mange kamper. Det er jeg stolt av, sier karen fra Fyllingsdalen. 

Vil vinne

Likevel er det ikke antall kamper man teller opp når karrieren er over, men hva man har vunnet:

-  Det viktigste er å vinne. Jeg har vært med på en cupfinale, en andreplass og en fjerdeplass, men har ikke vunnet seriegull i min tid her. Det har vært vanskelig, selv om vi nå har vært stabile de siste to årene.

Nå har det ikke gått så bra for Brann i det siste, og laget opplever motgang:

-  Jeg kunne ønske at 200-kampen kom når vi lå på toppen av tabellen, slik som for noen måneder siden. Nå gjelder det bare å kjempe seg ut av det, sier han.

Kun seier som teller

Haugen håper på at jubileumskampen blir lystigere enn den siste tids kamper:

-  Mot Odd så håper jeg vi snur den trenden og får en seier igjen. Det eneste jeg tenker på nå, fordi følelsen av tap biter seg godt inn i sjelen din. Nå skal vi gjøre alt for å ta Odd, da er vi fortsatt med i toppen, sier han.

Som bergenser vet Haugen at det er godt å ha med supporterne på laget. Det er en viktig faktor også i motgang:

- De støtter oss uansett. Jeg forstår at mange er frustrert over at vi røk ut av Europa og cupen, men vi er like frustrert og revansjelystne. Vi må bare være sammen om å snu det, så skal vi klare det, oppfordrer han.

Aase legger listen

Mannen som setter nedre grense for å komme inn på listen over spillere som har spilt flest kamper for Brann heter Steinar Aase. Han har spilt nøyaktig 200 kamper for Brann i periodene 1973-78 og 1984-85. Han har også opplevd motgang:

- Jo lenger du går uten seier dess nærmere er du den. Jeg tror vi slår kraftig tilbake på søndag. Jeg håper Fredrik får stor glede av å runde 200 kamper på søndag, sier han.

Spissen scoret 93 mål og ligger på fjerde plass på listen over dem som har scoret flest mål for Brann.

-  Det er lenge siden at jeg kunne påvirke listen, men det er kjekt at vi får egne spillere fra Bergen opp og inn på listen igjen, sier spiss-veteranen.

Før var det færre lag i serien og laget spilte dermed færre obligatoriske kamper, men gjerne flere vennskapskamper. Steinar Aase har spilt mange flere kamper for Brann som i dag ikke regnes som obligatoriske.

Steinar Aase husker godt sin siste obligatoriske kamp, som også ble hans kamp nummer 200 for Brann:

-  Det var rett og slett ikke noen kjekk kamp. Vi tapte for Mjøndalen og rykket ned, minnes han om siste serierunde i 1985. Laget tapte 1-3. Det var Aase selv som scoret Branns mål.

Fikk løfte pokalen

Aase spilte i Brann fra 1973 og kunne nok fått flere kamper for Brann om han ikke hadde en periode i Start fra 1979-83, før han kom tilbake til Brann før 1984 kamper.

-  Det å få oppleve cupmesterskapet i 1976 mot Sogndal var en fantastisk opplevelse. Det noe av det største du kan oppleve som spiller er å løfte en pokal, avslutter han.

Brann – Odd har avspark klokken 18.00 på søndag.

Støtt laget og få med deg Fredrik Haugens jubileumskamp:

Kjøp billetter her

Annonse fra Eliteserien: