Hassan blir G16-trener

17 år etter at han skrev sin første Brann-kontrakt er Hassan El Fakiri (40) tilbake i klubben.

Annonse:

Den meritterte spilleren kommer fra trenerjobb i Os Fotball for å overta ansvaret for gutter 16-laget. Der erstatter han Carl-Erik Torp, som etter seks år som trener i utviklingsavdelingen har bestemt seg for å flytte østover igjen.

>> Carl-Erik Torp gir seg etter sesongen

Tirsdag var El Fakiri på Stadion der hans nye kontrakt ble signert, og onsdag informerte han spillerne i Os om at ferden nå går tilbake til Brann.

- Det føles som et riktig valg. De tre årene som A-lagstrener for Os i 3. divisjon har gitt meg en lærerik start på trenerkarrieren. Å få muligheten til å jobbe med ambisiøse ungdommer i Brann er en god fortsettelse, forteller El Fakiri til Brann.no.

Lang spillerkarriere

Hassan var spillende hjelpetrener for Branns A-lag i 2014-sesongen. Totalt spilte han 196 A-kamper for Brann før ferden gikk videre til Os, der han også har spilt mye ved siden av trenerjobben.

- Nå er spillerkarrieren definitivt over. Jeg ser frem til å bruke alle kreftene på å utvikle ungdommene i Brann, fortsetter han.

Hassan El Fakiri vet hva som skal til. Allerede i 1994 debuterte han med flagget på brystet med to kamper for G17-landslaget. Videre ble det seks kamper for G18, en for U20, tre for B-landslaget og åtte for A-landslaget - den siste i 2006.

MONACO: Hassan El Fakiri i fransk ligacupsemifinale mot Olympique Marseille i 2003.

Som klubbspiller opplevde han mer enn de fleste. Etter å ha gått gradene i Lyn og spilt 69 seriekamper for hovedstadsklubben signerte han for Brann foran 2000-sesongen. Turen gikk raskt videre til Monaco der han blant annet var i troppen i Champions League-finalen i 2004.

Han var innom både Lyn (for andre gang), Rosenborg og tyske Borussia Mönchengladbach før han returnerte til Brann sommeren 2007 der han ble seriemester.

- En lang spillerkarriere og deretter noen år som trener har gitt meg mange erfaringer. Jeg gleder meg enormt til å jobbe med unge, sultne spillere i Brann og bidra til god utvikling, sier El Fakiri.

- En perfekt erstatter

Branns utviklingssjef Magni Fannberg (avbildet med Hassan øverst i artikkelen) beklager at en flink trener som Carl-Erik Torp forlater klubben. Men når han erstattes av meritterte Hassan El Fakiri ser han veldig lyst på situasjonen.

Saken fortsetter under bildet av El Fakiri som seriemester med Brann i 2007:

- Med Hassan inn i teamet som skal jobbe med talentene våre har vi fått en person og en kompetanse som er helt ideell. Han er på mange måter den perfekte erstatteren til Carl-Erik, synes Fannberg.

Gutter 16-laget har mange spennende spillere. Nå handler det om å utvikle flest mulig til å ta de neste stegene.

- Hassan blir et forbilde for de unge. Han har gjort alt de drømmer om - spilt for Branns A-lag i mange år, vunnet serien, vært proff i utlandet, spilt Champion League og deltatt på landslaget.

- Jeg har forstått at han alltid har vært nøye i alt han gjør, tatt vare på seg selv og lagkameratene og karrieren sin på en super måte. Den kompetansen matcher bra med den utdanningsløpet vi legger for våre spillere, oppsummerer Fannberg.

El Fakiri begynner i sin nye jobb 1. januar 2018 på en toårig kontrakt.  

BUNDESLIGA: Hassan El Fakiri i kamp mot Mainz da han spilte for Borussia Mönchengladbach.

FAKTA

 • Hassan El Fakiri

 • Født: 18. april 1977

 • Nasjonalitet: Norsk

 • Debut for Brann: 9. april 2000

 • Obl. kamper for Brann: 196

 • Obl. mål for Brann: 3

 • Brann-karriere: 2000, 2007-2014

 • Landskamper: 8 A-landskamper for Norge

 • Spillerkarriere: Lyn, Brann, Monaco, Rosenborg, Borussia Mönchengladbach, Os

 • Trenerkarriere: Spillende hjelpetrener i Brann (2014), spillende hovedtrener i Os Fotball (2015-2017)

 • Ny jobb: Trener for Brann G16 fra 1. januar 2018

Annonse fra Eliteserien: