Har skrevet sin første A-lagskontrakt

Eivind Helland (18) har signert en A-lagskontrakt med Brann, som strekker seg ut 2026-sesongen.

Annonse:


– Dette har vært en stor drøm for meg, og jeg gleder meg til å bli et fast medlem av A-laget, sier Helland til brann.no.

18-åringen kom til Brann fra FK Fyllingsdalen i 2022, etter å ha spilt barndomsårene i Sædalen. I 2023 har han fått sin A-lagsdebut, da han spilte mot Brattvåg i tredje runde av NM. Han debuterte i Eliteserien borte mot Molde, og han debuterte fra start i Eliteserien da Brann endelig begravde Intility-spøkelset i høst.

I sin fars fotspor

Helland startet årets sesong i Brann 2, der han har spilt en viktig rolle i at laget reddet plassen i 2. divisjon. Gjennom året har han spilt seg til plass i A-stallen og han har fått åtte kamper for det norske G18-landslaget.

– Det har vært et veldig fint år for min del, der jeg har fått trene mye med A-laget og fått spille masse kamper for Brann 2. Så det har vært et bra år for meg. Neste år håper jeg å ta med meg erfaringene fra i år og bygge videre på dem, sier Helland.

Totalt har det blitt fire inntredener på A-laget, der tre har vært innhopp og en kamp fra start. Kampen fra start kom borte mot Vålerenga, i en kamp Brann vant 2–1. Skader og suspensjoner på flere midtstoppere gjorde at 18-åringen skulle opp mot Vålerengas Andrej Illic, som scoret ni mål denne høsten.

– Jeg fikk beskjed om at jeg skulle starte noen dager før kampen, og jeg merket i forkant at det var litt spesielt. Men jeg gledet meg bare, og tenkte på det som en vanlig kamp. Det klarte jeg, smiler 18-åringen.

BB231008ZL033 (1).jpg

Med fire obligatoriske kamper for Brann, har Eivind Helland et godt stykke opp til sin far Roger Helland. Han spilte 205 kamper for Brann på 1990- og 2000-tallet. Farens Brann-karriere, gjør at Eivind har hatt et forhold til Brann hele livet.

– Jeg har alltid gått på Stadion, så Brann har betydd mye for meg gjennom hele livet, sier han.

Nå har han og resten av Brann-laget ferie, før sesongoppkjøringen til 2024-sesongen starter tidlig i januar.

– Eivind har gjennom året vist en bra utvikling, og han får nå belønning for det. Han har allerede fått debuten i Eliteserien, og han har vært en viktig bidragsyter til at Brann 2 klarte seg i 2. divisjon i året som gikk. Det var et stolt øyeblikk da han debuterte fra start mot Vålerenga, og temmet en av Eliteseriens beste spisser. Vi er glade for at Eivind har signert en lang kontrakt, og ser frem til å følge utviklingen hans videre, sier daglig leder i Brann, Christian Kalvenes.

CR6_9571.png

 

Annonse fra Eliteserien: