CR6_8024

Har skrevet sin første A-lagskontrakt – lånes ut til OBOS-ligaen

Rasmus Holten (18) har skrevet sin første A-lagskontrakt med Brann, og avtalen gjelder ut 2026. Samtidig lånes han ut til Mjøndalen for å få verdifull erfaring fra spill i OBOS-ligaen.

Annonse:

– Det er veldig stort, og ekstra stort at det er for klubben i mitt hjerte. Det betyr ekstra mye, sier Rasmus Holten til brann.no. 

18-åringen signerte proffkontrakt med Brann-Akademiet i februar i 2022, og halvannet år etter er han belønnet med en A-lagskontrakt. Fanabuen går nå på utlån til Mjøndalen ut sesongen. 

Innholdsrikt år

Holten startet fotballkarrieren i moderklubben Smørås, før han senere gikk videre til Fana. Da han kom inn på NTG på Stadion meldte han overgang til Brann 2, og han har den siste tiden trent jevnlig med A-laget til Brann. 

Debuten for Brann kom allerede i fjor, da han fikk spille mot Voss i NM. I år har det blitt flere innhopp i Eliteserien også. 

– Året i år har gått ganske bra, og jeg er veldig takknemlig for tilliten jeg har fått, sier Holten. 

Han var med Branns A-lag på treningsleir på Marbella tidligere i år, og han har også fått debuten på G18- og G19-landslaget. Han ble tatt ut i den norske EM-troppen for G19, som den eneste som var året yngre enn G19-aldersklassen. 

– Det var veldig stas å blir tatt ut, og det var veldig kult å være med på. Selv om det ikke ble helt som jeg håpet for meg personlig spillemessig, sier Holten. 

Han har allerede reist til Mjøndalen, der han skal være på utlån ut sesongen. 

– Det er en spennende mulighet, og jeg tror spill i OBOS-ligaen kan hjelpe meg til å bli en enda bedre spiller, sier han. 

Den nye kontrakten hans med Brann gjelder ut 2026-sesongen. 

– Rasmus har utviklet seg godt siden han kom til Brann. Han har noen spennende spisskompetanser,  som vi med denne nye kontrakten gleder oss til at utvikle videre sammen, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen. 

CR6_8010.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: