Har skrevet ny kontrakt – får andre fokusområder

Per-Ove Ludvigsen (54) har forlenget sin avtale som speider i Brann, men arbeidsoppgavene de kommende årene blir endret.

Annonse:

– Vi er ekstremt fornøyd med at Per-Ove er med i tre nye år, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Ludvigsen kom tilbake til Brann som speider fra 1. januar 2018. Da var det elleve år siden han sist jobbet i klubben.

Ludvigsen har de siste årene for det meste jobbet med å speide på spillere til Branns A-lag, men de neste årene blir det en endring i arbeidsoppgavene.

Rekrutering til akademiet

I tillegg til å speide på spillere til klubbens A-lag, skal Ludvigsen i mye større grad enn tidligere jobbe med speiding og kartlegging av unge spillere som skal inn i Brann-akademiet.

– Vi skal utvikle enda flere unge lokale spillere som skal ta steget opp til Brann sitt A-lag. For å sikre oss de beste talentene er det viktig at vi har full oversikt over de beste unge lokale spillerne, sier Soltvedt.

Brann skal i større grad enn tidligere ha unge lokale spillere som skal ta steget opp og bli en del av A-laget. Dette ble vedtatt i klubben i fjor sommer, og foryngingen av A-stallen er allerede godt i gang med det siste overgangsvinduet som et eksempel.

2020-sesongen har vært preget av koronapandemien, og det har gjort at Ludvigsen alt har måtte jobbe annerledes enn før.

– Per-Ove har brukt de siste månedene til å se veldig mange kamper i lokalfotballen og da i hovedsak kamper med yngre lag. Endringen som skal skje med arbeidsoppgavene fremover er allerede godt i gang , sier Soltvedt.

Neste høst startet Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) opp på Stadion, og Ludvigsen vil også bidra til rekruteringen her.

 – Per-Ove får også en sentral rolle når det kommer til å ha en god dialog i samarbeidet med klubbene rundt oss. Alle de lokale klubbene ønsker å produsere spillere som når toppen, og Per Ove skal holde god dialog mellom andre klubber og Brann, sier Soltvedt.

– Det er tre år siden jeg kom tilbake til Brann og en jobb i fotballen. Jeg ønsker å fortsatt jobbe med fotball, og da er det ingenting som er kjekkere enn å være i Brann, sier Ludvigsen.

Annonse fra Eliteserien: