Bergens stolthet sara

Har signert toårsavtale

Sara Ritter (17) har trent med Brann i vinter. Nå er midtstopperen hentet permanent fra FK Fyllingsdalen.

Annonse:

– Det kjennes bra og jeg gleder meg veldig, sier Ritter til brann.no, etter å ha signert en avtale ut 2024. 

17-åringen er midtstopper, og har hatt en litt annen vei til Brann enn mange andre. 

Flyttet fra Tyskland

Hun er fra den tyske byen Homburg, som ligger halvannen times kjøring sør-vest for Frankfurt. Sommeren 2021 fikk faren jobb i Bergen gjennom militæret, og hun ble med på flyttelasset. 

– Da trente jeg litt med Sandviken, men gikk til Fyllingsdalen for å få spilletid, sier Ritter. 

For hjemlandet har hun landskamper for aldersbestemte landslag. I Bergen går hun på NTG, der hun går i klasse med midtbanespiller Signe Gaupset. 

Gjennom vinteren har Ritter trent og spilt kamper med Brann, og da laget var på Marbella for et par uker siden var hun med. Hun har også trent med Åsane i vinter. Nå er overgangen fra FK Fyllingsdalen gjort permanent. 

– Det er en veldig fin gjeng her, og de andre på laget har tatt godt imot meg. Det er gode spillere og et veldig høyt nivå. I år er målet mitt å fortsette utviklingen min, spille så mye som mulig og hjelpe laget til å nå målene sine, sier hun. 

Sportslig leder i Brann, Aleksander Olsen, er imponert over det den unge midtstopperen har vist i trening og kamp gjennom vinteren med Brann, og ser frem til at hun skal fortsette utviklingen sin her.

– Hun har en ekstrem holdning til trening og elsker utfordringer, hun er en uredd spiller vi i Brann har stor tro på kan bli en sentral spiller for klubben de neste årene, sier Olsen.

Og legger til:

– Vi jobber nå godt med en langsiktig spillerlogistikk på lik linje som vi jobber med konkrete planer vi har for dette vinduet. Vi skal balansere dette ved å være en klubb de neste årene som både skal ivareta ambisjonene om å være en av de ledende klubbene på kvinnesiden i landet vårt, samtidig som vi skal ha en god og bærekraftig stallsammensetning med plass til unge fremadstormende spillere og bevare lokal identitet.

Kjøp partoutkort til Branns hjemmekamper i Toppserien her

Annonse fra Eliteserien: