CR6_9112

Har signert svensk 19-åring

Brann forsterker troppen med Johanna Renmark. Den unge svensken har skrevet under på en kontrakt ut 2025.

Annonse:


Se intervju i videovinduet over.

– Det føles veldig bra. Jeg er veldig giret på resten av sesongen, og veldig glad for å være her, sier hun.

Renmark er toppscorer for IK Uppsala i Damallsvenskan, hvor hun har spilt siden 2021. Nå har hun tatt steget videre til Bergen og Brann.

– Jeg synes Brann er en veldig profesjonell klubb, og jeg vet at de har store ambisjoner og mål om Champions League og om å vinne serien. Det er noe som passer meg, sier hun.

I tillegg tror hun at Martin Ho en person som kan ta hun videre til neste steg som fotballspiller. 19-åringen er ving/kantspiller, og beskriver seg slik:

–  Jeg er veldig rask, det er min spisskompetanse, så liker jeg å score mål og bidra med målpoeng. Med det håper jeg å bidra til å vinne kamper og ta poeng, enkelt og greit.

Og målpoeng er hun ikke fremmed for. Halvveis i årets sesong av Damallsvenskan har hun så langt bidratt med 5 mål og 2 målgivende pasninger. Nå håper hun å få debuten sin på Brann Stadion den 26. august mot Lyn.

– Det hadde vært helt fantastisk å få debuten der foran masse publikum. Det er en utrolig fin Stadion, sier hun.

Med det bør du sikre deg billett til kampen her, slik at både hun og de andre nysigneringene Joanna Tynnilä, Amalie Eikeland og Tomine Svendheim får den best mulige velkomsten til Brann. 

Sportslig leder Aleksander Olsen mener Renmark minner om en gammeldags, klassisk ving, som har tatt Damallsvenskan med storm. Hun har et spennende råmateriale og et stort utviklingspotensiale.

– I Johanna så får vi en ung, ambisiøs og lovende spiller kantspiller, som kan også spille i midten fremme. Hun er hurtig og god én mot én. Vi tror hun kommer til å passe godt inn i laget med tanke på hvordan vi ønsker å bygge troppen, laget og klubben de neste årene som kommer, sier Olsen. 

Annonse fra Eliteserien: