Har signert sin første A-lagskontrakt med Brann

Elias Myrlid (20) skrev torsdag under på en A-lagskontrakt med Brann, som gjelder frem til sommeren 2026.

Annonse:
  • Se videointervju med Myrlid nederst i artikkelen. 

– Det føltes veldig riktig, så det er deilig å ha signert sin første A-lagskontrakt med Brann, sier Myrlid til Brann.no. 

20-åringen kom til Brann 2 fra Os før 2021-sesongen, og signerte sin første proffkontrakt i Brann-Akademiet i september samme år. 

Hyller Karadas

Myrlid har alltid scoret mye mål, og statistikken hans siden han kom til Brann 2 er ganske unik. På seniornivå, for Brann 2 i andre- og tredjedivisjon, har han notert seg for 39 kamper og like mange scoringer. 

På G19-nivå står han med 24 scoringer på 15 kamper i den nasjonale serien og i NM for G19. 

Målteften har han alltid hatt, men siden han kom til Brann har han også utviklet flere sider av spillet sitt.

– Jeg har fått jobbet med Azar Karadas (Brann 2-trener) hver dag, og han har vært utrolig viktig for min utvikling som spiss. Jeg blitt sterkere, fått bedre kondisjon, bedre teknikk og generelt utviklet med på alt siden jeg kom til Brann, sier Myrlid. 

  • Artikkelen fortsetter under bildet.
NTB_GCL8yIQTdTA.jpg
Elias Myrlid scoret på sin straffe under straffesparkkonkurransen mot Aalesund i tredje runde i NM. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB.

Med ny kontrakt, frem til sommeren 2026, blir spissen også fotballspiller på heltid. Tidligere har han kombinert forskjellige jobber med å spille i Brann. 

Fra Brann 2, via Kristiansund til A-laget

Myrlid startet årets sesong for Brann 2, men ble lånt ut til Kristiansund BK i OBOS-ligaen i slutten av april. Der fikk han tre innhopp, før han ble kalt tilbake til Brann i midten av mai, grunnet skader i Brann A-stall. 

Det resulterte i A-lagsdebut på en utsolgt Stadion på 16. mai. 

– Det var helt rått, sier Myrlid. 

Siden har han fått åtte obligatoriske kamper for Branns A-lag, og han scoret to mål i første runde av NM mot Frøya. Med ny kontrakt i orden vil han nå jobbe videre for å ta ytterligere steg som spiller. 

– Vi er glade for å ha fått til en ny avtale med Elias. Han har tatt gode steg i utviklingen sin den siste tiden, og fått vist seg frem. Vi gleder oss til å bygge videre på det i årene fremover, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen. 

Annonse fra Eliteserien: