JONAS TORSVIK

Har signert proffkontrakt med Brann

16-åringen Jonas Torsvik signerte denne uken en proffkontrakt med Brann. Den strekker seg ut 2024-sesongen.

Annonse:

– Det er stort, og et steg mot drømmen om en fotballkarrieren. Og så er det veldig motiverende for tiden som kommer, sier Torsvik til brann.no. 

16-åringen kom til Brann fra moderklubben Loddefjord i 2019. Han er en offensive venstreback og gjennom året har han blant annet vært fast i G16-landslagstroppen. Der har det blitt åtte kamper, der han har startet syv av dem. 

Til Sverige på turnering 

Torsvik er aldersmessig en del av Branns G16-lag, som trenes av Hassan El Fakiri. Men denne høsten har han vært mest på Brann 2, og spilt både tredjedivisjon og NM for G19. 

Denne uken skal han sammen med G16-laget til Sverige, der de møter de beste G16-lagene fra Norge, Sverige og Danmark. 

El Fakiri beskriver Torsvik slik: 

– Han er en offensiv spiller som jobber hardt og er ydmyk. Med dette har han spilt seg inn i startoppstillingen, både til Brann 2 og G16-landslaget. Han er en intelligent spiller med bra driv, slepen venstrefot og en herlig ro med ballen, sier El Fakiri. 

– Jonas er en ung og spennende spiller som har gjort det godt, både i Akademiet og for aldersbestemte landslag i år. Han har potensial til å ta videre steg, og derfor ga vi han tilbudet om sin første proffkontrakt, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen. 

I Brann-Akademiet har disse spillerne nå proffkontrakter (moderklubb i parantes): Mikal Berg Kvinge (Trane/Sædalen), Brian Jahren (Askøy FK), Martin Børsheim (FK Fyllingsdalen), Henrik Kjeilen Steinseide (Vestsiden-Askøy), Mikael Baisotti (Smørås), Isak Tomar Hjortseth (FK Fyllingsdalen), Aron Jönsson (FK Fyllingsdalen), Markus Haaland (Sædalen), Marius Trengereid (Fana), Marcus Fandino (Sotra SK), Elias Myrlid (Os). 

Annonse fra Eliteserien: