Har signert for Brann

Midtstopper Lars Christian Krogh Gerson (31) har signert en avtale med Brann ut 2022 og kommer fra den spanske klubben Racing de Santander.

Annonse:
  • Toppbilde: Lars Christian Krogh Gerson (t.h.) i duell med Cristiano Ronaldo i VM-kvalifiseringen tidligere i år. Foto: NTB Scanpix. 

– Det blir veldig spennende og jeg gleder meg, sier Krogh Gerson til brann.no.

Han beskriver seg selv slik som spiller:

– Jeg har spilt mest midtstopper de siste årene, men jeg har også vært sentral midtbanespiller. Det tar jeg med meg inn i forsvarsspillet, og jeg vil bidra med oppbygging av angrep fra stopperposisjon. Jeg setter laget først og vil gi alt for at laget skal lykkes, sier han.

Allerede tidlig torsdag morgen setter han kursen mot Bergen, og han vil være på plass i løpet av torsdagen.

Han startet karrieren i Kongsvinger, før turen gikk videre til Allsvenskan. Der spilte han først noen sesonger for Norrköping, før turen gikk til GIF Sundsvall i tre sesonger, og så tilbake til Norrköping.

Totalt ble det over 200 kamper på øverste nivå i Sverige.

– Det er en spiller som kan spille både høyre og venstre stopper, samt på midtbanen. Han er erfaren og har vært med å kjempet i toppen av Allsvenskan. Han har også god internasjonal erfaring gjennom spill på landslaget. Han forsterker oss og gir oss også mer bredde i stallen, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen.

Med mor fra Norge og far fra Luxembourg har han kunne velge å spille for landslaget til Luxembourg. Der har han fått 85 kamper i landslagstrøyen.

Gerson har norsk statsborgerskap og Brann trenger ikke å søke om innreise for han. Han reiser til Bergen ved første mulighet, og etter å ha sonet ferdig innreisekarantenen på en drøy uke og avgitt to negative koronatester kan han slutte seg til Brann-troppen.

Annonse fra Eliteserien: