Har signert australsk landslagsspiller

Den australske midtbanespilleren Tameka Yallop (31) har signert en kontrakt med SK Brann Kvinner som gjelder i 12 måneder, med mulighet for seks måneders forlengelse. Hun spilte nylig for West Ham, og har over 100 landskamper for Australia.

Annonse:

– Jeg er glad for å være tilbake i Norge. Jeg liker ligaen og da jeg fikk muligheten til å komme tilbake til en toppklubb kunne jeg ikke si nei, sier Tameka Yallop til brann.no. 

Hun har signert en avtale med Brann som gjelder til 31. juli 2023, men den kan forlenges til å gjelde ut 2023 dersom begge parter ønsker det.  

Den rutinerte landslagsspilleren spilte forrige sesong for West Ham i den engelske toppdivisjonen. Hun har spilt i Norge tidligere, da hun var i Klepp i tre sesonger fra 2017. Ellers har hun spilt på toppnivå i Australia, USA, Japan, Sverige og Tyskland. 

For landet sitt har hun over 100 kamper, og har vært i landslagstroppen til flere VM og OL. 

– Vi ønsket å forsterke oss før en travel og innholdsrik høst. Med Tameka får vi inn både kvalitet og erfaring, som blir viktig for resten av sesongen. Vi vil vinne serien i vår første sesong som Brann, og Tameka har godt over 100 kamper for landslaget og spilt i både VM og OL. Den erfaringen blir viktig for oss, sier fungerende trener og sportssjef, Olli Harder. 

Tameka drakt ig.jpg

Brann skal i løpet av høsten spille om seriegull, avansement i cupen og prøve å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League. 

– Som spiller er det artigste å spille kamper. Derfor blir det veldig spennende å være med på resten av sesongen, sier Yallop. 

Hun sier hun er en fleksibel spiller, som primært er midtbanespiller, men kan bekle flere posisjoner. 

NB: Brann venter på at de siste detaljene i de internasjonale overgangspapirene skal gå gjennom, så det er ikke sikkert Yallop blir klar til kveldens kamp mot Arna-Bjørnar. 

Brann møter Arna-Bjørnar borte onsdag 3. august klokken 20.00, som er den første kampen etter ferien. Første hjemmekamp etter ferien er mot Lyn førstkommende søndag (7. august) på Stemmemyren. Kampen har avspark klokken 15.00, og billetter kjøpes her. 

Annonse fra Eliteserien: