Har hatt sin siste fotballtrening med Brann

Runar Hove (27) legger opp, og hadde forrige uke sin siste fotballtrening med Brann. Den ble avsluttet med stil på hans egen "hjemmebane".

Annonse:

– Jeg bestemte meg for å legge opp for en stund siden, så forrige onsdag var min siste fotballtrening. Men jeg avsluttet med stil, med seier på "Runar Hove Arena". Treningen var på gressbanen nærmest Stadion, og det er den banen vi som har vært mye skadet har hatt opptrening på, sier Hove smilende. 

27-åringen kom til Brann fra Viking i slutten august i fjor, og startet sin første kamp få dager senere. Utover høsten merket han problemer med lysken, som holdt han på sidelinjen i flere kamper. I mars i år måtte han operere for å få bukt med skaden, men under opptreningen har det dukket opp nye skader. 

Kontrakten hans med Brann går ut etter året, og på grunn av det og skadene har han nå bestemt seg for å gi seg med toppfotballen. 

Tiden i Brann

Hove har vokst opp som Brann-supporter, og det var en guttedrøm som gikk i oppfyllelse da han signerte for Brann i fjor. Men tiden i klubben har ikke gått som han hadde håpet. 

– Sportslig har det vært en stor nedtur for meg, med nedrykket i fjor og skadene. Men jeg har likevel hatt en fin tid i Brann, og jeg har kost meg, sier Hove. 

Fotballkarrieren han startet i hjembyen Florø, der han var med på et fotballeventyr da de rykket opp og spilte to sesongen i OBOS-ligaen. I sin første sesong tok de en sensasjonell 8. plass, og Hove var en viktig bidragsyter. Året etter rykket de ned, og Hove tok turen videre til Viking. Der ble han cupmester i 2019, og fikk sine første år i Eliteserien. 

Resten av sesongen vil han tidvis være innom på Stadion for å trene i gymmen, men i hovedsak starter forberedelsene for et liv med en vanlig jobb utenfor fotballen. 

Annonse fra Obos-ligaen: