Har forlenget med ett år

Eirik Holmen Johansen (30) har forlenget sin kontrakt med Brann, og den nye avtalen gjelder ut 2023.

Annonse:

– Jeg trives veldig godt her, og det er en fantastisk spillergruppe å være en del av. Jeg har stor tro på at laget vil vokse og bli enda bedre i årene som kommer, og det vil jeg være en del av, sier Holmen Johansen til brann.no.

30-åringen kom til Brann før 2019-sesongen, og skrev den gang under på en avtale som gjaldt ut 2022. Denne er nå forlenget til ett år til. Han oppsummerer årets sesong slik for sin og lagets del.

– Det har vært utrolig gøy å være med på at det har gått så bra. Jeg skulle gjerne ha spilt mer, men sånn er det noen ganger. Når laget har gjort det så bra er det forståelig, og uavhengig av egen spilletid har det vært en gøy sesong. Det er hovedsakelig på grunn av folkene som er her nå, sier han.

Gjennom sesongen har han stått i mål i Branns cupkamper, samt spilt litt for Brann 2. Men inngangen til årets sesong ble ikke optimal for keeperen. Sommeren 2021 sto han flere kamper på rad for Brann, men helt på tampen av oppvarmingen under hjemmekampen mot Tromsø tråkket han over. Det viste seg å være så alvorlig at han måtte operere senere på året, og det holdt han på sidelinjen over en lengre periode.

– Jeg kom litt bakpå inn i årets sesong, og brukte litt tid på å bli helt fysisk klar. Jeg var blant annet ikke med på den første treningsleiren, men jeg har noen gir til og skal pushe Mathias (Dyngeland) om plassen når vi starter opp igjen i januar, sier Holmen Johansen.

Og legger til:

– Keeperrollen er en sær posisjon. Gode keeperprestasjoner kommer ikke av å kun ha en god keeper, men et team som pusher hverandre til å bli bedre hver dag. Det kreves også tålmodighet, slik at man ikke flyr på veggene når man ikke får spille. Keeper-teamet vi har er veldig bra, og fint å være en del av, sier han.

BEN_7068.jpg
Eirik Holmen Johansen før cupkampen mot Fredrikstad sommeren 2022. Foto: Bjørn Erik Nesse/Digitalsport.

Branns sportslige leder, Jimmi Nagel Jacobsen sier dette om forlengelsen:  

– Vi er godt fornøyd med at Eirik er med oss i ett år til. Han er en god keeper som vi har tillitt til, og han har hatt et veldig fint fokus gjennom årets sesong selv om han ikke har spilt så mye som han ønsket, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen.

Annonse fra Eliteserien: