Bård Finne 2026

Har forlenget: – Helt naturlig

Bård Finne (28) har skrevet under på en forlenget kontrakt med Brann, som gjelder ut 2026.

Annonse:
  • Se hele videointervjuet med Finne lengre nede i artikkelen. 

– Det føles godt og helt naturlig å forlenge med Brann, sier Bård Finne. 

28-åringen hadde kontrakt med Brann frem til sommeren 2025, men denne er nå forlenget med halvannet år. Storscorer forklarer kontraktsforlengelsen slik: 

– Jeg har fått mye tillit, og trives veldig godt her. Vi har snakket godt sammen og da så jeg ingen grunn til å ikke skrive ny kontrakt. Utviklingen min og lagets det siste året har sett fin ut og det vil jeg være med på videre, sier Finne. 

Over 20 mål allerede

Finne gikk gradene gjennom Branns akademi, og debuterte tilbake 2012. Etter 2013 sesongen reiste han til utlandet, og var innom forskjellige klubber før han kom tilbake til Brann sommeren 2021. 

På sine år i Brann har han rukket å spille 102 kamper, og det har resultert i 64 scoringer. Det har ført han opp på 15. plass på listen over de mestscorende i Brann-historien. 

Bare i kalenderåret 2023 har han scoret 22 mål på 21 obligatoriske kamper. 

– Det har virkelig løsnet foran mål i år. Laget har spilt veldig godt og det har ført til en utvikling hos meg også som gjør at det har blitt noen scoringer, smiler storscoreren. 

Han står med elleve scoringer i serien på 13 kamper, og har bare Amahl Pellegrino foran seg på toppscorer-listen. 

Landslagsdebut

Første halvår av 2023 har vært innholdsrikt, både for Brann og Finne. Klubben har som nyopprykket tatt seg til cupfinalen og vunnet den, henger med i toppen av Eliteserien, og Finne har skutt seg inn i sin første landslagstropp. Han fikk debuten sin mot Kypros på Ullevaal. 

– Vi har vært med på store ting, og personlig har det også vært bra. Jeg er veldig glad for å være her og jeg trives veldig godt sammen med den gjengen som er her nå, sier Finne. 

Og sesongen er langt fra halvspilt. I serien har Brann igjen 17 kamper, neste onsdag er Vålerenga motstander i kvartfinalen i NM og i august skal Brann spille kvalifisering til Conference League. 

– Det er mye igjen av sesongen, og jeg gleder meg bare til fortsettelsen, gliser 28-åringen. 

En annen som gliser er sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen. 

– Vi er veldig glad for å ha fått forlenget avtalen med Bård, og det at han nå har skrevet en lengre kontrakt viser at han trives i Brann og Bergen. Han har hatt en fantastisk utvikling siden han kom tilbake til oss i 2021, og vi gleder oss til å se han utvikle seg videre. Den gode utviklingen til nå har også gitt en velfortjent landslagsdebut, sier sportslig leder, Jimmi Nagel Jacobsen. 

Annonse fra Eliteserien: