Har besluttet seriestarten for de neste årene

Eliteserien skal starte den siste helgen i mars neste år. Deretter vil oppstarten variere de neste årene.

Forbundsstyret har vedtatt hovedterminlisten for de neste fire årene. Det er gjort etter at representanter for NFF, NTF og eliteserieklubbene har jobbet med saken en periode.

De kommende fire årene skiller seg vesentlig fra hverandre, og forbundsstyret besluttet mandag å videreføre prinsippvedtaket fra 2016 med sen seriestart i oddetallsår og tidlig seriestart i partallsår med internasjonale mesterskap på sommeren.

Rent konkret gir det følgende resultat for de fire neste årene:

2019: Seriestart i Eliteserien den siste helgen i mars, serieavslutning første helg i desember og NM-finale 8. desember.

2020: Seriestart i Eliteserien i midten av mars, serieavslutning den siste helgen i november og NM-finale 6. desember.

2021: Seriestart i Eliteserien den første helgen i april, serieavslutning den siste helgen i november og NM-finale 5. desember.

2022: Dette blir et helt spesielt år med VM i Qatar i perioden 14. november til 18. desember. Seriestarten i Eliteserien er satt til midten av mars med avslutning før VM i Qatar. Detaljene må man komme tilbake til når man vet hvordan UEFA vil organisere sine klubbturneringer den høsten.

NFF sier følgende om beslutningene som er tatt:

- Løsningen som er valgt er et kompromiss som partene står samlet bak. Inngangen fra NFF og NTF har vært noe ulik. Mens en samlet landslagsledelse har ønsket tidlig start og sen avslutning, har NTF vært like tydelig i sitt ønske om sen start og sen avslutning. Det kompromisset og den forutsigbarheten som nå foreligger, mener jeg samlet sett er en god løsning for norsk fotball, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Dette mener Brann

Daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, sier følgende om arbeidet som er gjort og beslutningene som er tatt:

- Dette er ingen enkel sak der det finnes en løsning som vil gjøre både landslag, klubblag og supportere 100 prosent tilfredse. Nå ender vi opp med et kompromiss, og i Brann stiller vi oss bak dette, påpeker hun.

Felles for de fire neste årene er at det blir to helgers spillefri i juli, samt at forholdene skal legges til rette for norske lag som skal spille kvalifiseringskamper i UEFA-turneringene.

- Når man selv spiller i Europa er dette bra, og vår ambisjoner er å delta internasjonalt år etter år, sier Johannesen.

Rent konkret betyr vedtaket at spilleplanen i Eliteserien kan bli justert både i kvalifiseringen og dersom norske lag går videre til gruppespillet.

Brann bygger ny tribune for øyeblikket. Denne skal være klar til 1. mars uavhengig av når seriestarten blir.

Opptatt av spilleplanen

I denne omgang er det kun hovedterminlisten som er utarbeidet. Den sier noe om når serien skal starte og slutte, hvor det er pauser og hvilke datoer som er tenkt for de ulike rundene i serie og cup.

Senere kommer selve spilleplanen, der Brann får vite når de spiller hjemme og borte og når man møter de ulike motstanderne. Vibeke Johannesen sier at Brann kommer med ulike innspill til de ansvarlige for dette arbeidet også.

- Vi vet hva som er viktig for supporterne og samarbeidspartnerne våre. Lørdagskamper mot Haugesund både hjemme og borte er ett eksempel på kampoppsett som tjener alle i norsk fotball. Vi må også unngå hjemmekamper når det er andre store arrangementer i Bergen, for eksempel konserter på Koengen, og vi må nok en gang påpeke at fotball først og fremst skal spille i helgene, sier den daglig lederen i Brann.

Neste kamp på Stadion er søndag 28. oktober mot Rosenborg. Det er fortsatt mulig å kjøpe ståplasser til denne kampen.

Kjøp ståplasser

Annonse fra Eliteserien: