BB220718ZF001

Håper å fortsette scoringsformen på mandag

Bård Finne har tre mål på de to siste kampene, og håper på å bidra med nye scoringer når Kongsvinger gjester Stadion på mandag.

Annonse:

Toppbilde: Marius Simensen, Bildbyrån. Tekst: Ståle Heiberg-Andersen.

Finne reddet poeng hjemme mot Stabæk, da han mot slutten av kampen sendte ballen forbi Stabæks rutinerte sisteskanse Marcus Sandberg. Neste serierunde fulgte han opp med to nettkjenninger i det som til slutt ble en 5-0 seier borte mot formlaget Raufoss. 

– Det har vært kjekt synes jeg. Mot Stabæk var det godt å unngå å tape kampen, i tillegg til å sørge at de bare fikk med seg litt mindre poeng. Kampen mot Raufoss var en mer gjennomført kamp der vi styrte det meste, og da handler det for meg som spiss å komme til mest mulig sjanser. Da er det ekstra godt å se at jeg får uttelling i tillegg, sier Finne.

Finne står til nå med syv mål i serien, og han trekker frem flere grunner bak hans stadig voksende målkonto.

– Jeg spiller litt mer spiss i år enn jeg gjorde i fjor, og jeg føler også at jeg kommer enda bedre inn i laget og klubben for hver dag som går. Når man blir tryggere på det gir det forhåpentligvis litt ekstra uttelling, men det har nok også litt med posisjon å gjøre. Jeg kommer til enda flere muligheter som spiss, forteller Finne.

Liker seg i Branns offensive spill 

Etter halvspilt sesong har Brann flest scoringer i ligaen med 44 mål på 15 kamper. Finne reflekterer over hva som ligger bak Branns evne til å score så mange mål i årets sesong.

– Vi har tatt en del steg offensivt. Vi har funnet noen gode relasjoner, og vi har funnet en balanse i hvordan vi spiller. Så har vi som et lag blitt veldig flinke til å stå over motstanderen, slik at vi ofte gjenvinner ballen og skaper mye sjanser. Jeg tror at mange av motstanderne blir sliten av det til slutt. Det er tungt å forsvare seg mot oss når vi går fullt ut i hvert angrep. Det er veldig kjekt å spille når vi spiller på den måten vi gjør nå, forteller Finne.

Førstkommende mandag gjester Kongsvinger Stadion i OBOS-ligaens 16. runde. Finne ønsker å fortsette i samme spor med en offensiv tilnærming til kampen.

– Det blir en tøff kamp. Vi kommer til å forberede oss på det vi skal gjøre, og ikke tenke så mye på hva motstanderen skal gjøre, slik at vi er fullt fokusert på oss selv når. Kongsvinger er et godt lag, men vi forventer ingenting annet enn at vi skal stå over de og styre kampen og virkelig gjøre livet surt for de og forhåpentligvis ta tre poeng, avslutter Finne.

Se Finne og resten av laget i aksjon på Stadion på mandag - kjøp billetter til kampen mot Kongsvinger her

Annonse fra Eliteserien: