Haaland har signert proffkontrakt

Markus Haaland (16) har signert proffkontrakt med Brann, som strekker seg ut 2023.

Annonse:

– Det er utrolig stort å signere proffkontrakt med klubben jeg har hatt i hjertet siden jeg ble født. Det er et nytt steg i karrieren og nye utfordringer. Det gleder jeg meg til og jeg er spent på hva fremtiden vil bringe, sier Markus Haaland. 

Haaland kom til Brann-Akademiet i 2019 fra moderklubben Sædalen. Han er midtbanespiller og har spilt for både G14 og G16-laget til Brann. I 2021 har han også vært med A-laget på noen treninger, og han spilte samtlige minutter av internkampen for noen uker siden. Han har også vært med på NFF sine talentleirer.

– Markus har gjort det bra i akademiet, og vi har god dialog med trenerne der. Vi ønsket å se nærmere på han og tok han med opp på A-laget. Der gjorde han sine ting bra da han var med oss på trening og i internkampen. Som spiller har han god frekvens i beina og gode ferdigheter. Det er et godt grunnlag for å nå langt med fotballen, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen.

– Det var lærerikt og spennende å få prøve seg på A-laget. Jeg var litt nervøs, men det var veldig hyggelige folk så det gikk fint. Jeg fikk vist litt av hva jeg har å by på, sier Haaland om treningene han hadde med A-laget. 

I sin tid i Brann har Haaland vært på G14-laget og G16-laget.

– At unge spillere signerer proffkontrakter med Brann er en fjær i hatten til spilleren selv, men også trenerne i akademiet, Brann som klubb og moderklubben til spilleren, sier faglig leder i Brann-Akademiet, Tom Mangersnes.

I Brann-Akademiet har disse spillerne nå proffkontrakter: Mikal Berg Kvinge (Trane/Sædalen), Brian Jahren (Askøy FK), Martin Børsheim (FK Fyllingsdalen), Henrik Kjeilen Steinseide (Vestsiden-Askøy), Mikael Baisotti (Smørås), Anders Totland (Fana IL), Niklas Jensen Wassberg (FK Fyllingsdalen), Isak Tomar Hjortseth (FK Fyllingsdalen) og Aron Jönsson (FK Fyllingsdalen).

haaland
Markus Haaland fra trening med A-laget.

 

Annonse fra Eliteserien: