Gir seg som Brann-speider

Lars Tjærnås og Brann avslutter samarbeidet. Det skjer i felles forståelse.

Annonse:

Tjærnås ble tilknyttet Brann sommeren 2015 og inngikk noen måneder senere en avtale ut 2017. Når avtalen ikke videreføres, er det etter gode samtaler.

- Lars har jobbet hardt og målrettet og gitt oss en helt annen oversikt over spillere enn tidligere, spesielt i de nordiske landene. Vi skiller lag nå, men vi ønsker å uttrykke takknemlighet for den innsatsen han har lagt ned, sier sportssjef Rune Soltvedt.

- Vi har satt stor pris på å ha Lars Tjærnås som kollega denne tiden. Han er en kunnskapsrik og hardtarbeidende fagmann som virkelig har stått på for Brann, roser sportssjefen.

Farvel til Tjærnås betyr ikke at speiderrollen forsvinner i Brann. Soltvedt sier det jobbes med en ny løsning og antyder at klubbens neste speider skal bo i Bergen og være tettere på klubben når vedkommende ikke er på reise.

Tror på Brann-suksess

Tjærnås ønsker å formidle at de to og et halvt årene han jobbet i Brann har vært verdifulle:

- Vi skilles som veldig gode venner. Brann er en fin klubb, styrt av flotte og fornuftige folk. Jeg er sikker på at det ligger veldig godt til rette for at klubben skal få suksess i årene som kommer, sier han til Brann.no.

Samarbeidet med Rune Soltvedt har vært fantastisk bra, synes den avtroppende speideren. Men ikke bare med ham:

- Jeg har satt utrolig pris på måten jeg har blitt tatt imot av samtlige, og har fått venner for livet. Samtidig håper jeg at jeg også har klart å etterleve det jeg bestemte meg for før jeg ble ansatt: Jeg er en gjest i klubben og har aldri hatt som mål hva Brann kan gjøre for meg, men hva jeg kan gjøre for klubben. Jeg vet også at jeg i en sånn jobb er privilegert, og at ingen noen gang skal høre meg si et negativt ord eller klage, påpeker han.

Det kan Soltvedt bekrefte:

- Lars har jobbet veldig lojalt innenfor de rammene han har fått og gitt mye av seg selv. Han er en fin person å jobbe sammen med, påpeker han.

Etterlater seg stor spillerbase

Tjærnås påpeker at Brann er den klubben i toppfotballen som har avansert flest plasser i hierarkiet de to siste årene:

- Vi startet som en middels klubb i OBOS-ligaen, og nå har vi blitt en stabil klubb i Eliteserien. Mandatet var å bygge en stabil tropp med stabile spillere som kunne vinne kamper. Det har vi greid i en periode der vi ikke har kunnet bruke mye penger på å forsterke, minner han om.

Ett av de viktigste målene da Tjærnås kom inn var å bygge en base med et høyt antall spillere som var kartlagt og være godt rustet til å drive spillerlogistikk videre.

- Det mener jeg bestemt vi har klart, og jeg håper Brann kan dra nytte av noe av dette i sesongene som kommer, sier han.

Tjærnås har på det nærmeste bestemt meg for hva jeg kommer til å gjøre videre, men ønsker ikke å si noe om det nå.

Annonse fra Eliteserien: