Gir seg for å satse på utdanning

Midtstopper Vegard Skeie (20) legger fotballskoene på hyllen og satser videre på en utdanning i Forsvaret.  

Annonse:

Skeie kom til Brann fra Os, og trente med A-laget fra starten av juli i fjor. I midten av september signerte han en kontrakt med Brann ut 2023-sesongen. Han ble lånt ut til Øygarden FK på slutten av sesongen, og gjorde sine saker godt. Også i 2021 har han vært på lån hos Øygarden.

– Jeg kjente på det alt i fjor, at jeg ville prøve noe annet enn fotball. Så kom Brann på banen og jeg ga det en skikkelig sjanse, men nå gir jeg meg og planen er å ta en utdanning i Forsvaret, sier Vegard Skeie.

Og utdyper:

– Det er ikke noe vondt blod mellom meg, og Brann eller Øygarden. Vi skilles som venner. Men fotballen på dette nivået er altoppslukende. Det er nok mange som ikke forstår avgjørelsen, men som fotballspiller har man lange dager og det er trening eller kamp nesten hver helg i året. For å satse må man være 100 prosent motivert, eller så funker det ikke. Oppfølgingen fra Brann har vært veldig god, og spesielt fra toppspillerutvikler Helge Haugen, som jeg har hatt mest kontakt med, sier han.  

Skeie startet sin fotballkarriere i Nore Neset, men gikk til Os som 13-åring. Der var han frem til han signerte for Brann som 19-åring i 2020.  

– Det er en voksen avgjørelse av Vegard som han har tatt en grundig vurdering på. Fotball på dette nivået krever 100 prosent dedikasjon og innsats og vi ønsker han lykke til videre med sin nye karrierevei, sier daglig leder, Vibeke Johannesen.

Annonse fra Obos-ligaen: