Gilli og Rune Soltvedt 2018

Gilli blir i Brann ut 2020-sesongen

Gilli Rólantsson sin Brann-fremtid er avklart. Han tar tre nye år på Stadion.

Annonse:

Den anvendelige spilleren fra Færøyene signerte avtalen i ettermiddag, og gleder seg over at det blir Brann-drakt og Bergen i fortsettelsen også. Kontrakten som opprinnelig varte ut 2018 er forlenget med ytterligere to år.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha avklart fremtiden. Nå kan jeg fokusere på det jeg brenner mest for; å bli den beste utgaven av meg selv på fotballbanen, forteller Rólantsson til Brann.no.

Tror på ny Europa-sjanse

Han kom til Brann i sommervinduet 2016. Det er blitt 37 A-kamper og fem mål så langt. For Rólantsson er det et vesentlig poeng å bli værende i klubben når pilene peker oppover.

- Vi har en sinnssykt spennende tropp og en spennende sesong i vente. Jeg håper vi kan få utløst det potensialet som finnes her. Dette er den beste troppen vi har hatt i min tid i klubben, understreker han og signaliserer at en ny mulighet til å spille i Europa bør være et tydelig mål.

Rólantsson setter stor pris på at trener Lars Arne Nilsen har vært tydelig på at han er ønsket på Stadion i fortsettelsen

- Det betyr mye når treneren forteller meg at han vil ha meg her, samtykker 25-åringen fra Færøyene.

Fornøyd sportssjef

Sportssjef Rune Soltvedt er, i likhet med lagets trener, glad for at Rólantsson forlenger:

- Det er stas å signere nye spillere, men på mange måter er det enda mer tilfredsstillende å resignere en spiller som har vært her en stund, utviklet seg og blitt en viktig mann for oss, påpeker Soltvedt.

Han plasserer Rólantsson i den kategorien.

- Gilli er anvendelig og løser oppgaven godt enten han spiller på en av backene eller på vingen. Gjennom vinteren har han virkelig vist at han vil - og fortjener - å være med oss videre. Vi tror han kommer til å få en god sesong, sier Soltvedt.

Debuterte mot Rosenborg

Gilli Rólantsson debuterte for Brann i 1-1-kampen hjemme mot Rosenborg sommeren 2016, men ble skadet i debuten. Da han kom tilbake på banen i september spilte han ytterligere seks kamper. Han ble matchvinner i siste serierunde da Brann sikret sølvet med 2-1 over Sarpsborg 08. Dette var hans første mål for klubben.

Saken fortsetter under bildet:

MER JUBEL I VENTE: Slik feiret Gilli da han utlignet til 1-1 mot Rosenborg. I år tror han det blir mye mer å juble for.

2017 ble en todelt sesong for Gilli hvor vårsesongen ble svært god, mens høstsesongen endte med benketilværelse. Han scoret med hælen borte mot Lillestrøm, på en skikkelig kontring hjemme mot Sandefjord på 16. mai og i krysset borte mot Rosenborg på vårparten. I denne perioden hadde han også tre målgivende pasninger og toppet lenge Fantasy-listene.

Totalt ble det 25 seriekamper, to cupkamper, Unicef Mesterfinalen og begge Europa-kvalikene på 25-åringen i hans første hele sesong for Brann. I tillegg ble det seks landskamper og ett mål for Færøyene i VM-kvalifiseringen.

Se Gilli i aksjon i årets første stadionkamp søndag klokken 18.00.

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: