Gikk videre i NM i Straus sin avskjedskamp

SK Brann Kvinner tok seg greit videre i cupen, etter at Arna-Bjørnar ble slått 5–0 på Stadion onsdag kveld. Kampen var Brann-trener Alexander Straus sin siste, før han tar over Bayern München senere i sommer.

Brann var det beste laget i starten av kampen, og skapte flere sjanser og vant flere cornere. Men det var på straffespark Brann skulle ta ledelsen. Tuva Hansen ble lagt i bakken, fra ellevemeteren var Marit Bratberg Lund sikker. Sendte keeper feil vei og Brann i ledelsen 1–0.

Like etter halvtimen var passert doblet Brann ledelsen. Guro Bergsvand ruvet høyest på en corner fra Bratberg Lund og headet inn 2–0.

3–0 kom fem minutter senere da Björg Thorvaldsdottir strakk ut foten og styrte inn et skudd fra Tuva Hansen. 4–0 skulle også komme før pause. Rakel Engesvik ble spilt gjennom, lurte bort hele Arna-Bjørnar sitt forsvar og satt ballen lekkert i mål. Det var også resultatet halvveis.

Etter hvilen tok det under fire minutter før innbytter Maria Brochmann headet inn en ny corner, og det sto 5–0. Det ble ingen flere scoringer og Brann tok seg videre til neste runde.

Kampen var trener Alexander Straus sin avskjedskamp, før han tar over Bayer München sitt kvinnelag senere i sommer. Fra supporterne på tribunen runget "Brann er større enn Bayern München" både underveis i kampen og etter kampslutt. Til store smil fra alle Branns spillere. Nå er det sommerferie, og neste seriekamp er først i august.

Brann – Arna-Bjørnar 5–0 (4–0)

NM kvinner, 3. runde. Stadion, 608 tilskuere. Dommer: Freek Arjen van Herk, Smørås IL. Gult kort: Sangolt, Brann. Haugland, Ose, Arna-Bjørnar.

Mål: 1–0 Marit Bratberg Lund (str. 24), 2–0 Guro Bergsvand (30), 3–0 Berglind Thorvaldsdottir (37), 4–0 Rakel Engesvik (43), 5–0 Maria Brochmann (48).

Brann (3-4-3): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik, Guro Bergsvand (Marthine Østenstad fra 42), Tuva Hansen – Ingrid Ryland, Lisa Naalsund, Nora Eide Lie (Signe Gaupset fra 65), Marit Bratberg Lund – Rakel Engesvik (Therese Sessy Åsland fra 46), Svava Gudmundsdottir (Maria Brochmann fra 46), Björg Thorvaldsdottir (Mathilde Sangolt fra 70).