Full kontroll og fortsatt sølvplass

En forrykende åpning ved Fredrik Haugen ga Brann roen og en viktig seier over Strømsgodset.

Det ble en flott kveld for alle med hjertet i Brann. Hjemmelaget vartet opp med tre mål og tidvis strålende fotball. Det ble 3-1 og Brann er fortsatt i rute med tanke på medaljer og e-cupspill.

1. omgang startet med et brak. Et innlegg fra Gilli Rolantsson ble klarert svakt av bortelagets Jonathan Parr. Fredrik Haugen fanget opp ballen, brukte en ekstra berøring for å legge den til rette før han banket ballen kontant i mål. Helt utagbart for Godset-keeper Morten Sætra.

Brann opp i 1-0 før to minutter var spilt!

Brann var frempå igjen umiddelbart etter scoringen. Gilbert Koomson kom seg fri på sin høyre side. Daouda Bamba nådde innlegget med et hodestøt. Avslutningen gikk imidlertid rett på Sætra.

Brann hadde åpnet forrykende og så ut til å ha satt tonen i kampen.

Kampen endret etter hvert karakter etter den flotte åpningen. Ingen av lagene klarte å sette sitt preg på kampen. I stedet ble spillet preget av mye rot og unøyaktigheter. De helt store sjansene uteble.

Omgangen ebbet ut i 1-0-ledelse til Brann. Resultatet ga et greit bilde av kampen, men Brann kunne så mye mer. Det skulle de vise etter pause.

Stor 2. omgang

Det hjalp tydeligvis med 15 minutters hvile. Igjen startet Brann friskt med flere store sjanser i innledningen. Først ved Rolantsson, deretter ved Haugen. Brann hadde satt an tonen. Det var ikke snakk om å forsvare seg til 1-0. Brann skulle angripe og score flere mål.

Det klarte de i det 56. minutt. Fredrik Haugen tok et raskt hjørnespark fra venstre før han slo et presist innlegg mot lengste stolpe. Der hang Christian Eggen Rismark skyhøyt og headet kontant inn sitt første mål i Brann-trøyen. Brann opp i 2-0!

I de påfølgende minuttene handlet alt om hjemmelaget. Brann vant de fleste duellene og skapte mulighetene på løpende bånd. Bare to minutter etter Eggen Rismarks scoring utnyttet Gilli Rolantsson en feil i Strømsgodset-forsvaret. Den raske færøyingen løp fra alle på banen og satte ballen kontrollert bak Sætra i Godset-målet.

3-0! Nå kokte hele Stadion.

Kontrollert avslutning

Den siste halvtimen ble totalt dominert av Brann. Tidvis gikk det 15-20 trekk før Godset-spillerne fikk tak i ballen. Flere store sjanser ble skapt. Men verken Daouda Bamba eller Gilbert Koomson klarte å få hull på byllen.

Ett minutt før slutt kom Mustafa Abdellaoue igjennom etter en misforståelse i Brann-forsvaret. Han fikk æren av å avslutte målprotokollen. Brann vant komfortabelt 3-1 og ligger fremdeles på 2. plass i Eliteserien.

FAKTA

Brann - Strømsgodset 3-1 (1-0)

1-0: Fredrik Haugen (2.)
2-0: Christian Eggen Rismark (56.)
3-0: Gilli Rolantsson (59.)
3-1: Mustafa Abdellaoue (89.)

28. serierunde Eliteserien. Brann Stadion. 8887 tilskuere. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Tokmac Nguen (Strømsgodset) og Gilbert Koomson (Brann).

Brann (4-3-3): Markus Olsen Pettersen - Taijo Teniste, Vito Wormgoor (Bismar Acosta fra 63.), Christian Eggen Rismark, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen, Peter Orry Larsen (Deyver Vega fra 28.) - Gilbert Koomson, Daouda Bamba, Gilli Rolantsson (Henrik Kjelsrud Johansen fra 80.).

Strømsgodset (4-3-3): Morten Sætra - Christopher Lindquist, Jakob Glesnes, Mounir Hamoud, Jonathan Parr - Herman Stengel, Henning Hauger (Martin Ovenstad fra 67.), Tokmac Nguen (Johan Hove fra 82.) - Kristoffer Tokstad, Mustafa Abdelllaoue, Amahl Pellegrino (Andreas Hoven fra 67.).