Frisbie har signert for Brann

Brann har signert den amerikanske midtstopperen Amanda Frisbie på en kontrakt som gjelder ut 2023. Hun kom til Marbella til treningsleiren lørdag, søndag gjennomførte hun medisinske tester og skrev under avtalen.

Annonse:

– Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Norge, og bli en del et så sterkt lag som Brann, sier Frisbie til brann.no. 

Midtstopperen har den siste tiden spilt for SF Damaiense i Portugal, men hun har tidligere spilt i toppdivisjonen i USA, Australia, Island, Spania og for Klepp i Norge. 

Hektiske dager

Frisbie fikk høre om Branns interesse torsdag denne uken, og allerede lørdag var hun på plass på Marbella der Brann er på treningsleir. Hun gjennomførte medisinske tester søndag morgen, trente med laget søndag formiddag og skrev under avtalen på ettermiddagen. 

– Det har vært noen hektiske dager, men jeg har byttet klubb flere ganger før så jeg er vant til å flytte på meg, sier hun. 

I 2019 spilte hun for Klepp i Toppserien i Norge, som ble trent av nåværende Brann-trener Olli Harder. 

Torsdag denne uken røk midtstopper Natasha Anasi akillessene på trening, og hun vil være ute i flere måneder. 

– Da måtte vi aktivere vårt nettverk for å hente fram kandidater som kunne ivareta det vi mister i Natasha for den perioden hun er ute. Amanda har både lang erfaring fra store ligaer, venstrefot og er en meget god forsvarer som også har erfaring med spill i Norge. Hun spilte under Olli i Klepp i 2019 og på den måten kjenner hun landet, Toppserien og kulturen her. Her får vi kompetanse og erfaring på et høyt norsk nivå som vil kunne gjøre en kjempe jobb for SK Brann i 2023, sier sportslig leder, Aleksander Olsen. 

Nummer ni

Frisbie beskriver seg selv slik som spiller: 

– Jeg er en teknisk forsvarsspiller som leser spillet godt, sier hun. 

Og så har hun valgt draktnummer, og det ble nummer ni. Det unngåelige spørsmålet blir da selvsagt: hvorfor nummer ni, når man er midtstopper? 

– Jeg var spiss tidligere i karrieren min, så jeg har hatt det nummeret en del. I tillegg så var det ingen andre nummer under 20 som var ledig, humrer hun. 

Annonse fra Eliteserien: