IMG_0041

Første tap i serien siden juni

Brann har ikke tapt på ni kamper i Toppserien, men i bortekampen mot Lyn sa det stopp.

Se høydepunktene i videovinduet over eller på vår YouTube-kanal her.

Poengutdelingen hadde liten betydning for tabellsituasjonen til noen av lagene, men det var likevel to angrepsvillige lag som møtte hverandre i Oslo. Lyn kunne revansjere tapene for Brann tidligere i sesongen, og for Brann gjaldt det å fortsette rekken uten tap i Toppserien og spisse formen inn mot Champions League neste uke.

Akkurat som i serieåpningen var det Lyn som tok ledelsen. En lang ball opp i feltet havnet hos en Lyn-angriper, som fikk stå ganske alene og sette inn ledelsen. Det kunne virke som at Brann-forsvaret trodde at Lyn-spilleren stod i offside, men flagget kom aldri opp.

Noen minutter senere utlignet Brann etter et selvmål. Signe Gaupset kom til en avslutning som ble blokkert, men ballen fortsatte mot mål. I et forsøk på å klarere ballen unna, endte en Lyn-forsvarer med å hælsparke ballen i eget mål. 1–1! Like før pause tok imidlertid Lyn ledelsen på ny, og dermed stod det 2–1 da kampen var halvspilt.

Etter pause løftet Brann seg, og fem minutter inn i omgangen kom utligningen. Marit Bratberg Lund, som forøvrig jakter toppscorer-tittelen, stod klar til å slå et nytt innlegg fra kanten. Ballen gikk i en bue over Lyn-keeperen og endte nede i det lengste hjørnet. En nydelig scoring og en god start på omgangen!

Her kunne man se for seg en snuoperasjon fra Brann, men istedenfor var det Lyn som scoret kampens neste mål. Ni minutter etter scoringen fra Lund var Lyn effektive da de vant ballen høyt i banen. Alene med keeper satte de ballen i mål og var dermed i ledelsen for tredje gang i kampen.

Brann presset på for utligning i sluttminuttene, men fikk ikke uttelling. Den største sjansen kom ti minutter før full tid. Da fikk Maria Brochmann en stor mulighet etter et innlegg fra Lund, men headingen hennes ble reddet av Lyn-keeperen. Dermed endte med tap mot Lyn. Det første tapet i serien siden 24. juni!

Tapet hadde heldigvis ingen innvirkning på tabellsituasjonen, og om kun tre dager er det langt mer viktige poeng som skal deles ut. Da er det klart for første kamp i gruppespillet i Champions League. Den spilles borte mot østerrikske St. Pölten tirsdag 14. november klokken 18:45.

Får du ikke dratt ned til Østerrike? Fortvil ikke, snart kommer Champions League til Bergen! 22. november kommer Slavia Praha på besøk til Brann Stadion, og billetter finner du her. Fire dager før den kampen kommer LSK Kvinner på besøk til Stemmemyren. Gi jentene en god avslutning på Toppserien, kjøp billetter her!

Lyn-Brann 3–2 (2–1)

1–0: Jenny Røsholm Olsen (29.)
1–1: Trine Skjelstad Jensen (selvmål) (34.)
2–1: Tanja Myrseth(44.)
2-2: Marit Bratberg Lund (50.)
3-2: Jenny Røsholm Olsen (59.)

Toppserien, runde 26. Kringsjå Stadion. Gult kort: Karoline Haugland, Brann.

Brann (3–4–3): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik (Natasha Anasi-Erlingsson fra 79.), Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä – Amalie Eikeland (Tomine Svendheim fra 79.), Justine Kielland (Karoline Haugland fra 45.), Nora Eide Lie, Marit Bratberg Lund  – Rakel Engesvik, Signe Gaupset (Maria Brochmann fra 70.), Johanna Renmark (Larissa Drummer fra 45.).