Forlenget kontrakten med Brann

Markus Olsen Pettersen (21) skrev tirsdag ettermiddag under en kontraktsforlengelse med Brann som gjelder ut 2023-sesongen.

Annonse:

Brann har lenge ønsket å forlenge avtalen med den unge keeperen, og forhandlingene startet tidlig i sommer. Tirsdag ettermiddag satte han signaturen på den nye avtalen.

– I min tid som sportssjef har jeg signert tre kontrakter med Markus og det er særdeles kjekt. Det forteller at han er en spiller vi har hatt stor tro på fra første stund. Spesielt gledelig er utviklingen han har hatt det siste året, som har gjort oss ekstra trygg på at det er riktig å signere en ny langtidskontrakt med han, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Og legger til:

– Å gi en ny langtidskontrakt til en ung lokal spiller er også en del av strategien som ble bestemt i fjor sommer, med at det til enhver tid skal være et visst antall lokale unge spillere i A-stallen. Viktigst er likevel Markus sin kvaliteter som keeper, og vi har stor tro på at han vil ta enda større steg i tiden fremover. 

Hovedpersonen selv er meget fornøyd med å ha signert en ny avtale.

– Jeg er stolt og glad over å ha forlenget kontrakten min med Brann, sier Olsen Pettersen til brann.no.

Det er tredje gang keeperen skriver under en forlenget avtale med Brann.

– Jeg er fornøyd med utviklingen min og blir stadig bedre. I årene som kommer er jeg klar for å fortsette den utviklingen, og bli en enda bedre keeper, sier 21-åringen.

Keeperen kom fra Askøy til Branns utviklingsavdeling i 2013. I 2015 ble den først proffkontrakten signert, og den ble forlenget igjen i 2017. Kontrakten hans som nå er forlenget gjaldt ut årets sesong.

Olsen Pettersen har startet de to siste kampene i eliteserien for Brann, og har spilt totalt 11 seriekamper i Brann-karrieren. I 2–0-seieren borte mot Stabæk ble han kastet innpå etter at Håkon Opdal skadet seg på oppvarmingen, og prestasjonen var så god at han fikk fornyet tillit i hjemmekampen mot Strømsgodset.

– Markus er en meget god keeper med et stort potensial, som vi har tro på at skal bli en viktig mann for Brann i mange år fremover. Arbeidet med å forlenge avtalen til Markus startet lenge før jeg kom til Brann og Rune har jobbet intensivt med å få denne avtalen i orden, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen.

Annonse fra Eliteserien: