Forlenger med Hauge og Riisnes også

De erfarne Brann-trenerne Dan Riisnes (53) og Robert Hauge (49) gjør som hovedtreneren og forlenger ut 2022.

Annonse:

Brann presenterte nylig en forlengelse av kontrakten til hovedtrener Lars Arne Nilsen med fire nye år. Etter dette har det vært en prioritert oppgave for sportssjef Rune Soltvedt å bygge langsiktighet i teamet rundt ham også.

Det foreløpige resultatet er at Hauge og Riisnes har knyttet seg til tilsvarende avtale som Nilsen, altså ut 2022. Soltvedt er svært fornøyd:

- Det er flere grunner til det. Det viktigste er selvsagt den faglige kompetansen. Men vi vektlegger også behovet for å ha kontinuitet i teamet, samt lokal forankring. Dan og Robert tilfører definitivt begge deler, påpeker sportssjefen.

Han overdriver ikke:

Dan Riisnes er inne i sitt 18. år som keepertrener for A-laget og hadde også en spillerkarriere i klubben på 1980-tallet.

Robert Hauge begynte også som spiller, i 1988. Han ble tilknyttet fotballgymnaset til Brann fra 1997 og ble en del av teamet til Mons Ivar Mjelde i de gylne årene på 2000-tallet. Bortsett fra perioden 2011-2014 i Start har Brann vært arbeidsgiveren hans hele tiden.

- Jeg vil karakterisere det som to strålende forlengelser for Brann. Dette er to erfarne trenere som stadig utvikler seg, og som bidrar til at A-lagsspillerne har et sterkt og komplett team rundt seg, roser Rune Soltvedt.

Stolt over forlengelsen

Hauge sier følgende til Brann.no om trenerforlengelsen:

- Jeg har vært her lenge og fått et veldig nært forhold til Brann. Jeg blir stolt når jeg etter så mange år blir tilbudt en ny langtidskontrakt, forklarer han.

Saken fortsetter under bildet av Lars Arne Nilsen og Robert Hauge:

Han gleder seg til fortsettelsen:

- Vi har en utrolig fin og ambisiøs spillergruppe nå. Det er mye trøkk og passion her, og sammen skal vi utvikle dette videre. Dette har jeg virkelig lyst å være med på, forklarer han.

Hauge trives også godt med teamet på trenerkontoret:

- Jeg får virkelig brukt meg som trener. Vi utfordrer hverandre på en god måte, synes han.

Rune Soltvedt påpeker at Hauge både har en sentral rolle ute på treningsfeltet og i analysejobben inn mot eget lag og lagets motstandere.

- Robert var den første signeringen jeg jobbet med da jeg ble sportssjef i desember 2014. Kompetansen hans på feltet og i analysearbeidet har vært viktig for oss, og det gir trygghet å vite at han skal være med oss videre, sier sportssjefen.

- Ekstremt dyktig keepertrener

Det samme tenker han om Dan Riisnes. Han nærmer seg 20 år som keepertrener i Brann, og har disse årene jobbet med målvakter som Håkon Opdal, Ivar Rønningen, Piotr Leciejewski og Samuel Sahin-Radlinger. Han har også vært tilknyttet diverse aldersbestemte landslag.

- Dan er en ekstremt dyktig keepertrener. Selv om han er erfaren, så er han i utvikling og forsøker hele tiden å forbedre seg. Han gjør også viktige praktiske og administrative oppgaver rundt A-laget, påpeker Rune Soltvedt.

Riisnes er ikke den som søker oppmerksomhet rundt sin person, men han innrømmer at det er godt å få denne tillitserklæringen fra arbeidsgiveren.

- Jeg trives her og føler fortsatt at jeg har mye ugjort. En ny langsiktig avtale gir trygghet, og jeg ser frem til å jobbe videre i trenerteamet og sammen med vårt dyktige keeperteam, sier han til Brann.no.

Trenerteamet er akkurat nå i Tromsø der laget forbereder seg til kveldens kamp. Det er avspark klokken 19.00 på Alfheim. Kampen vises på MAX.

Annonse fra Eliteserien: