Før Sogndal - Brann

Les deg opp før kveldens cupkamp mot Sogndal.

Det er klart for et skikkelig vestlandsoppgjør i 3. runde av cupen når Sogndal tar imot Brann på Fosshaugane Campus onsdag kveld. Kampen har avspark klokken 18.00 og vises på NRK.no.

Lagene har spilt to treningskamper mot hverandre tidligere i år. Først ble det 3-0 i midten av mars i Vestlandshallen, og deretter slo vi Sogndølingene 3-2 på Bømlo.

Sist Brann-seier i Sogndal var i 2017. Da ble det en 3-2-seier etter en fantastisk snuopperasjon med scoringer fra Fredrik Haugen, Peter Orry Larsen og Kristoffer Barmen.

Gamle kjente

For begge lag blir det et møte med mange gamle kjente. Azar Karadas spilte der i perioden 2012-2014, Gilbert Koomson fra 2016-2018, mens Taijo Teniste kom på lån allerede i 2011. Han signerte kontrakt i 2012 og ble i klubben helt til han kom til Brann januar 2018.

Trener Lars Arne Nilsen spilte i Sogndal fra 1989 til 1990.

Hos Sogndal finner vi Eirik Birkelund, som fikk 21 kamper for Brann i periodene 2011-12 og 2014-15.

Joachim Soltvedt har en rekke kamper for Branns aldersbestemte lag, men har ingen A-kamper for Brann.

Trener Eirik Bakke vant gull med Brann i 2007 og spilte til sammen 103 kamper og scoret ti mål for Brann i perioden 2006-2010.

BGG drar med egen buss til Sogndal for å heie på guttene våre.