Før Molde - Brann

Tid for revansje i rosenes by. Les deg opp før kampen mot Molde!

Annonse:

Brann reiser til Molde for sin 14. kamp for sesongen, i det som er en del av den 13. serierunden i Eliteserien. Kampen spilles søndag 30. juni klokken 20.00 og vises på Dplay, Eurosport Norge og Eurosport Player.

Det er mye som skal revansjeres når Brann reiser nordover til Romsdalen. Vi kommer fra et forsmedelig tap mot Ranheim i cuppen, og i fjorårets kamper mot Molde fikk vi først gjennomgå med et 0-4-tap på Stadion før et 1-5-nederlag på Aker Stadion for et lite år siden. 

Det ligner heldigvis ikke en bergensgutt å være mutt, så pågangsmot og troen på en god prestasjon tar vi med oss til Molde.  

Siste fem møter på Aker Stadion :

  • 2018: Molde - Brann 5-1 Lie Skålevik
  • 2017: Molde - Brann 1-0
  • 2016: Molde - Brann 2-0
  • 2014: Molde - Brann 4-2 Askar x2
  • 2013: Molde - Brann 2-0
K P
5 Viking 24 37
6 Brann 24 35
7 Kristiansund 24 34
8 Haugesund 24 31
I Eliteserien har vi funnet borteformen og har vunnet tre av de fire siste på fremmed gress. Det forrige tapet vårt kom helt tilbake mot Viking i midten av april. Vi har spilt like mange kamper som Molde og ligger syv poeng bak. Med seier vil vi kutte forspranget til fire, og ved tap vil det være ti poeng som skiller. Det er åpenbart at dette er en nøkkelkamp for å være med helt i toppen. 

Selv om Brann er i siget på bortebane, blir det neppe en enkel oppgave å hente med seg tre poeng fra Molde. Blåtrøyene har sendt alle seks motstandere de har tatt imot på Aker Stadion hjem med en smultring i poengkolonen. Formen har likevel vært litt opp og ned i det siste med to tap på de fem siste, og en ydmykende 0-4-affære i cupen mot erkefienden Ålesund. 

Begge lag har mye å spille for, og Brann er en hevnlysten gjeng på tokt. 

Petter Strand møter gamle lagkamerater på søndag. Han var i Molde fra 2016 til 2019 og fikk med seg 75 kamper og syv mål før han vendte hjem til Bergen og fikk oppfylt barndomsdrømmen om å spille for Brann. 

Skader og suspensjoner

Brann stiller med tilnærmet skadefri tropp. Bare unge Emil Kalsaas er ute med en hodeskade.

Hos Molde er førstekeeper Andreas Linde ute med en meniskskade. Eirik Ulland Andersen er ute resten av sesongen. Kristoffer Haraldseid er trolig tilbake fra et lite skadeopphold. 

Bismar Acosta har pådratt seg tre gule kort i år, og er bare et nytt kort unna suspensjon.

Neste kamp er på Stadion mot Mjøndalen fredag 5. juli klokken 19.00. Håper vi ser deg der! 

KJØP BILLETTER HER

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, fantasy.eliteserien.no

Annonse fra Eliteserien: