NTB_McuZgQLZM6Y (1)

Før kampen: Viking–Brann

Viktig vestlandsderby venter! Les deg opp om alt du trenger å vite før borteoppgjøret mot Viking.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen.
  • Foto: Carina Johansen/NTB.

Kampen spilles på SR-Bank Arena søndag 14. april klokken 14.30, og kampen går på TV 2 Play. 

En tung kveld på Stadion er historie, der Fredrikstad påførte oss årets første tap på frustrerende vis. Nå er det ny kamp og nye muligheter, når vi skal måle krefter mot Viking på bortebane. En herlig fight ventes når to sterke lag møtes i tredje serierunde.

Bedre rammer rundt en bortekamp skal man se langt etter. Busser, biler og fly kommer fulle av kokende Brann-supportere klare for å synge spillerne våre full av energi i årets første derbyoppgjør. Et revansjelystent Brann-lag backet opp av et fullstappet bortefelt bør gi oss alle muligheter for en festaften i Stavanger. 

Tross gullskriften på draktene deres endte Viking utenfor medaljene i fjor, etter en svak avslutning på sesongen. Siddisene er garantert sultne etter å forbedre fjorårets fjerdeplass, og står med tre poeng når vi går inn i tredje serierunde. Helgens motstandere måtte forrige uke dra tomhendt hjem fra Aspmyra, der Bodø/Glimt ble for sterke.

Mange minneverdige kamper har blitt spilt mellom Viking og Brann de siste årene. I 2016 ble Fredrik Haugen matchvinner på overtid, og sørget for tre viktige poeng i ferden mot sølvmedalje. I 2019 ble banen fylt med påskeegg og baller fra tribunen da Brann jaget utligning på stillingen 1–2. Sist besøk på Vikings kunstgress sendte Bård Finne oss i ledelsen i første omgang, men vertene endte med å snu kampen til seier.

Viking har i vinterens overgangsvindu gitt slipp på to nøkkelspillere i David Brekalo og Markus Solbakken. Samtidig har de hentet forsterkninger i angriperen Peter Christiansen og backen Franco Lino. Søndag kan vi treffe igjen flere tidligere Brann-spillere. Viljar Vevatne, Kristoffer Løkberg og Sander Svendsen spiller nå i Viking.

Vi har plukket lite poeng på SR-Bank Arena de siste årene. Sist seier var i 2017-sesongen, da Viking rykket ned. Siden det har Viking hatt overtaket. Nå er muligheten her for å endre dette, og vise landet hvem som er best i vest!

Siste fem bortekamper mot Viking:

  • 2023: Viking–Brann 3–1 Bård Finne
  • 2021: Viking–Brann 3–1 Daouda Bamba
  • 2020: Viking–Brann 2–0
  • 2019: Viking–Brann 2–1 Fredrik Haugen
  • 2017: Viking–Brann 2–4 Deyver Vega, Kasper Skaanes, Fredrik Haugen, Peter Orry Larsen

Skader og suspensjoner

Thore Pedersen, Jonas Torsvik, Mads Sande og Felix Horn Myhre er ute med skader. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Søndag 13.15 presenteres laguttaket til kampen.

Vikings høyreback Sondre Bjørshol er ute med skade.

Annonse fra Eliteserien: