Før kampen: Vålerenga Kvinner - Brann Kvinner

Det er klart for storkamp i Toppserien! Brann møter serieleder Vålerenga i Oslo. Kampen spilles søndag 8. mai klokken 15:00 og sendes på direktesport.no.

Annonse:

Nå gjelder det! Syv kamper inn i sesongen er det dødt løp mellom Brann og Vålerenga. Begge lag står med full pott så langt denne sesongen, men Vålerenga ligger foran med bedre målforskjell. Oslo-laget har faktisk bare sluppet inn ett mål på de første syv kampene. Det målet kom i andre serierunde mot naboklubben Lyn. Etter det har blåtrøyene vunnet fem kamper uten å slippe inn mål. Det er altså et godt defensivt lag som møter Brann i Oslo søndag.

Siden Vålerenga sin første sesong i Toppserien i 2012 har laget stort sett ligget på nedre halvdel av tabellen. I 2019 klatret de opp til sølvmedalje, og siden den gang har de stabilisert seg som et topplag. I 2020 tok de gull i Toppserien, men i fjor endte de på fjerdeplass, 17 poeng bak gullvinner Sandviken. I jakten deres på nye medaljer i Toppserien i år kan Elise Thorsnes og Janni Thomsen bli viktige. Angrepsduoen har scoret halvparten av Vålerengas mål så langt denne sesongen.

De siste fem kampene i Toppserien mellom lagene i Oslo viser én seier, én uavgjort og tre tap. Seieren kom i fjor, da Lisa Fjeldstad Naalsund avgjorde kampen ti minutter før full tid og sendte Sandviken ett skritt nærmere seriegullet. Sist gang lagene møttes i en tellende kamp var i cupfinalen på Ullevaal i fjor. Der vant Vålerenga 2-1 og hindret dermed Sandviken i å vinne «the double». Nå håper vi på revansje! Heia Brann!

Siste fem tilsvarende oppgjør mellom lagene i Toppserien:

  • 2021: Vålerenga 0–1 Sandviken
  • 2020: Vålerenga 2–0 Sandviken
  • 2019: Vålerenga 1–1 Sandviken
  • 2018: Vålerenga 1–0 Sandviken
  • 2017: Vålerenga 1–0 Sandviken

Neste hjemmekamp i Toppserien er søndag 15. mai klokken 15.00 mot Avaldsnes, og billetter ligger her. Husk også returoppgjøret mot Vålerenga, som skal spilles på Stadion og sette ny tilskuerrekord i Toppserien. Den kampen spilles søndag 5. juni.

Annonse fra Eliteserien: