Før kampen: Strømsgodset - Brann

Les deg opp før den avgjørende kampen i Drammen søndag kveld.

Annonse:

Brann drar til Marienlyst stadion i Drammen til årets siste bortekamp. Strømsgodset er motstander og hele 29. serierunde i Eliteserien har felles avspark søndag klokken 18.00.

Kampen vises på TVNorge og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Brann vant hele 3-0 i vårens oppgjør mellom lagene. Kristoffer Barmen og Jakob Orlov scoret målene for Brann, i tillegg til et selvmål av Lars-Christopher Vilsvik foran 8706 tilskuere på Stadion.

Artikkelen fortsetter under videoen


Vi må ikke lenger tilbake enn til 2014 for å finne forrige Brann-seier på Marienlyst. Da ble det sterke 4-1 til Brann etter scoringer fra Marcus Pedersen, Kasper Skaanes, Amin Askar og Erik Huseklepp.

Den største seieren til Brann og mest målrike kampen mellom lagene på Marienlyst kom i 2001. Da ble det 6-2 etter hele fem scoringer fra Thorstein Helstad og ett mål fra Petter Furuseth.

Brann har vunnet tolv kamper på bortebane mot Strømsgodset. Fire har endt uavgjort og ti med hjemmeseier.

Totalt sett har Brann vunnet 30 ganger mot drammenslaget, tolv har endt uavgjort og 13 med Strømsgodset-seier.

Siste fem kamper på Marienlyst

  • 2016: Strømsgodset - Brann 2-2: Huseklepp, Orlov
  • 2014: Strømsgodset - Brann 1-4: Pedersen, Skaanes, Askar, Huseklepp
  • 2013: Strømsgodset - Brann 2-0
  • 2012: Strømsgodset - Brann 2-0
  • 2011: Strømsgodset - Brann 1-0

Strømsgodset i knallform

Strømsgodset vant 3-1 borte mot Haugesund i forrige runde etter scoringer fra Bassel Jradi, Jakob Glesnes og Eirik Ulland Andersen. Det var lagets syvende strake seier, noe som gjør blåtrøyene til Eliteseriens beste formlag.

K P
1 Brann 0 0
2 Bryne 0 0
3 Fredrikstad 0 0
4 Grorud 0 0

Syv seirer på rad gjør også sitt til at Strømsgodset har klatret opp til 4. plass på tabellen med 47 poeng. Her er det kun målforskjell som skiller Strømsgodset og Sarpsborg 08 på 3. plass, mens Brann ligger ett poeng bak.

Strømsgodset er også Eliteseriens beste hjemmelag i år med 9-3-2 i statistikken. Her er det kun Stabæk (1-2) og Rosenborg (0-2) det har blitt tap mot.

Brann må passe ekstra godt på Eirik Ulland Andersen som har scoret ti mål i Eliteserien denne sesongen, noe som plasserer ham på 5. plass på toppscoringslisten. Bassel Jradi følger like bak med ni scoringer.

Nevnte Jradi er også en viktig spiller med tanke på å skape sjanser. Han har fått notert seks målgivende pasninger denne sesongen.

Strømsgodsets fremgang og Bassel Jradis spilleglede har også resultert i at Jradi nå leder Fantasy med sine 144 poeng, foran Bendtner på 142 poeng.

Hos Strømsgodset finner vi tidligere Brann-spiller Marcus Pedersen som spilte 23 kamper og scoret syv mål i den røde trøyen i perioden 2014-2015.

Brann tredje beste bortelag

Brann vant 2-0 mot Lillestrøm i forrige runde etter scoringer fra Deyver Vega og Jonas Grønner. Det gjør at laget ligger på 5. plass med 46 poeng, kun ett poeng bak Strømsgodset og Sarpsborg 08.

Formen til Brann viser 2-0-3, men de to siste kampene har endt med seirer. Brann er også det tredje beste bortelaget denne sesongen med 5-4-5 i statistikken, så søndagens kamp er helt åpen.

Kristoffer Barmen er Branns mestscorende med sine åtte mål, noe som plasserer ham på en delt 13. plass på Eliteseriens toppscorerliste.

Fredrik Haugen (bildet) har ni målgivende, kun én assist bak Morten Gamst Pedersen på 1. plass i Eliteserien.

Haugen ligger nå på 3. plass på Fantasy med 139 poeng. Deyver Vega er i god Fantasy-form for tiden og hanket inn elleve poeng i sist runde.

Branns backup-keeper Lars Cramer spilte tre kamper for Strømsgodset tilbake i 2011-2012.

Brann kan fremdeles ta sølvmedalje

2. plassen innehas av Molde på 50 poeng. Skal Brann ta sølv kan ikke Molde ta mer enn to poeng på sine siste to kamper (Lillestrøm borte og Sarpsborg 08 hjemme) samtidig som Brann vinner sine kamper mot Strømsgodset og Tromsø.

I tillegg kan heller ikke Strømsgodset eller Sarpsborg 08 vinne begge sine to siste kamper.

En nøkkelkamp i så måte er nettopp Strømsgodset - Brann på søndag. Vinner Brann den, samt siste kamp mot Tromsø, vil 4. plassen være et minimum for Brann.

Strømsgodset har Aalesund borte i siste kamp. Her kan Aalesund måtte trenge poeng for å sikre plassen, avhengig av hva Sogndal får til i sin bortekamp mot Stabæk denne runden.

Men Aalesund møter først Sarpsborg 08 i denne runden, og her vil det være en stor fordel for Brann med Aalesund-seier, eller i hvert fall uavgjort.

Sivert Heltne Nilsen må stå over

Sivert Heltne Nilsen fikk sitt femte gule kort for sesongen i forrige kamp og må dermed stå over kampen mot Strømsgodset.

En rekke spillere kan miste siste seriekamp mot Tromsø og må passe seg for å få det gule kortet vist mot seg i kampen mot Strømsgodset: Daniel Braaten (4), Piotr Leciejewski (bildet) (2), Vito Wormgoor (2), Jonas Grønner (2), Fredrik Haugen (2), Azar Karadas (2) og Deyver Vega (2).

Alex Horwath er ute for resten av sesongen etter operasjon i hånden. Daniel Braaten er i opptrening etter sine skader.

Det er usikkerhet rundt Jakob Orlov og Kristoffer Barmen foran denne kampen. Begge har hatt skadeproblemer. 

Orlov er tilbake i trening, men om han spiller gjenstår å se. Kristoffer Barmen har trent alternativt de siste dagene. 

Godset: Jakob Glesnes er ute med karantene etter å ha fått sitt femte gule kort i sist kamp. Kim André Madsen er ute med lyskeskade, mens Mathias Gjerstrøm er usikker.

Dommer til kampen er Dag Vidar Hafsås fra Kolstad Fotball. Han dømte også bortekampen mot Vålerenga i slutten av september.

Strømsgodset - Brann har avspark klokken 18.00 på Marienlyst stadion. Kampen vises på TVNorge og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Branns siste hjemmekamp mot Tromsø søndag 26. november klokken 18.00 kan bli meget avgjørende.

Kjøp billetter nå

Kilder: altomfotball.no, fotball.no, nifs.no

 

Annonse fra Obos-ligaen: