Før kampen: Start - Brann

Kampdag igjen! Les deg opp før kampen mot Start.

Annonse:

Brann reiser til Sørlandet og møter Start i den 9. serierunden i Eliteserien på Sparebanken Sør Arena lørdag klokken 18.00. Kampen vises på Eurosport Norge.

Forrige møte mellom Brann og Start var tilbake i 2016, da Fredrik Haugen og Erik Huseklepp sørget for at laget tok med seg tre poeng tilbake til Bergen etter enn 2-1-seier. 

Historisk sett er Start et lag Brann har møtt hele 65 ganger i obligatoriske kamper, og det er faktisk helt dødt løp mellom lagene. Begge lag står med 25 seirer hver og 15 oppgjør har endt uavgjort.

Start har hatt et greit tak på Brann i Kristiansand, og foruten seieren i 2016 må vi tilbake til 2009 for å finne forrige gang Brann vant på Sparebanken Sør Arena. Da var det Birkir Már Sævarsson som scoret kampens eneste mål.

Siste fem kamper på Sparebanken Sør Arena:

  • 2016: Start - Brann 1-2: Huseklepp, Haugen
  • 2014: Start - Brann 1-1: Selvmål
  • 2013: Start - Brann 3-3: Pusić, Selvmål, K. Larsen
  • 2011: Start - Brann 3-1: Ojo
  • 2010: Start - Brann 3-1: Huseklepp

Topp mot bunn

Det er godt å være bergenser for tiden. Brann er, etter åtte serierunder, syv poeng foran nummer to på tabellen. Laget står med seks strake seirer i Eliteserien, hvor tre av dem har kommet på bortebane.

K P
1 Bodø/Glimt 6 16
2 Brann 7 14
3 Molde 7 13
4 Fredrikstad 6 11

Start, på sin side, har ikke vunnet siden 4-1-seieren mot Tromsø i seriepremieren, gått på noen alvorlig stygge smeller og har også tre hjemmetap på rad. De har vist litt bedre tendenser i de seneste kampene, og man skal aldri ta lett på et lag som er i desperat jakt på poeng.

Historisk sett har, som tidligere nevnt, Start et godt tak på Brann i Kristiansand. Når det er sagt blir det vanskelig å slå et Brann-lag i kanonform. Om guttene gir alt er det gode muligheter for den syvende seieren på rad. 

Gjensyn med gamle helter

To av Branns beste spillere til nå i år har begge spilt fotball på Sørlandet tidligere. Bismar Acosta kom til Norge og Start i 2013, og ble der i tre sesonger. Kulthelten fra Costa Rica fikk 52 kamper og fem mål for de gule og sorte.

Steffen Lie Skålevik har fått sitt virkelige gjennombrudd i Eliteserien i år og står med fem mål på åtte serierunder. For sørlendingen har ikke dette kommet som noe sjokk, ettersom han i fjor var med å skyte Start opp fra OBOS-ligaen med ti mål på elleve kamper. 

På dagens Start-lag finner vi også to spillere, som bør være velkjente for alle med hjertet i Brann. Håkon Opdal var en viktig brikke på laget som tok seriegull i 2007 og oddingen fikk hele 236 obligatoriske kamper for Brann.

Han bar også kapteinsbindet både under Steinar Nilsen og Rune Skarsfjord. Nymark-gutten Kasper Skaanes fikk to innhopp for Brann i årets serie før han pakket sakene og dro sørover. 23-åringen endte opp med 110 obligatoriske kamper for Brann og scoret ti mål. 

Ukens Fantasy-tips

Det er ikke særlig vanskelig å foreslå Brann-spillere til Fantasy-lagene deres for tiden. Egentlig kan du bare lukke øynene og plukke ut tre stykker du tror starter kampene, så er du sikret mange poeng.

Vi gjentar oss selv til det kjedsommelige angående Brann og forsvarspillere, men vi må bare understreke hvor gull de har vært til nå. For å illustrere skal vi vise en liste over de fem spillerne (fra alle lag) med flest poeng til nå i årets Eliteserie:

Topp fem av poengplukkere etter åtte runder

  • Vito Wormgoor (6,4 mill): 64 poeng 
  • Gilli Ròlantsson (6,9 mill): 55 poeng
  • Marcus Pedersen (11 mill): 54 poeng
  • Taijo Teniste (5,8 mill): 51 poeng
  • Bismar Acosta (5,8 mill): 48 poeng

Av de fem spillerne med fleste poeng på hele spillet, er altså fire av de forsvarsspillere på Brann! Ikke nok med det, Brann har i Samuel Sahin-Radlinger (42 poeng) også målvakten med flest poeng av alle.

Steffen Skålevik
Steffen Lie Skålevik er et godt kapteinsalternativ til runde 9.

Livet leker for dem med Brann-spillere på Fantasy-laget, og i tillegg til forsvaret og keeper, har Gilbert Koomson virkelig herjet med 6-5-9-6 poeng på de fire seneste rundene. Han bør det gjøres plass til på laget.

Steffen Lie Skålevik-eiere har kunnet le hele veien til banken i det siste, etter å ha sett strilen plukke 32 poeng på de fire seneste kampene. Han virker å være etablert i starteleveren til Brann, er et rimelig alternativ på topp (7 mill) og er med 45 poeng angriperen med nest flest poeng bak Marcus Pedersen.

Han er også godt vant til å score mål på Sparebanken Sør-Arena, noe som lover godt til lørdagens møte med Start. En potensiell kaptein til laget ditt denne runden.

Start har hatt en dårlig start på sesongen og det er ingen som foreløpig har utpekt seg som gull på Fantasy. Vi vil ikke anbefale deg å ta inn noen til denne runden, men hvis du på død og liv skal ha inn en fra Start er det midtbanespiller Kevin Kabran og angriper Kristján Flóki Finnbogason som har vist mest tendenser til makrellfotball til nå. 

Neste hjemmekamp er 16. mai mot FK Haugesund. Den er heldigvis utsolgt, men du kan sikre deg billetter til kampen på Stadion mot Vålerenga søndag 10. juni allerede nå! 

Kjøp billetter her

Kilder: Altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, fotball.no, nifs.no, tvkampen.com

Annonse fra Eliteserien: