Før kampen: Stabæk–Brann

Viktige poeng skal kjempes om i øst! Les deg opp om alt du trenger å vite før borteoppgjøret mot Stabæk.

Annonse:
  • Foto: Marius Simensen/Bildbyrån. 
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 

Kampen spilles på Nadderud stadion søndag 17. september klokken 17.00, og vises på TV 2 Play. 

Etter to uker med avbrekk fra seriekamper er det nå klart for Eliteserien igjen. I pausen har Mathias Dyngeland og Bård Finne vært på landslagssamling, hvorav sistnevnte benyttet anledningen til å skåre sitt første landslagsmål i privatkampen mot Jordan. Duoen har nå returnert til Kniksens Plass med verdifull erfaring i bagasjen.

Ti kamper gjenstår av årets Eliteserie-sesong, og hver kamp er av stor betydning i vår jakt etter å sikre Europa-spill til neste år også. Etter å ha beseiret Sarpsborg på Stadion i forrige kamp ligger vi stadig på femteplass på tabellen, bare fire poeng bak Molde (en kamp mer spilt) og seks poeng bak Tromsø på tredjeplass, som vi møter hjemme neste serierunde.

Helgens motstander har ikke vunnet en kamp siden mai, og ligger for øyeblikket på nedrykksplass. Siden sist serierunde har bærumsklubben gjort endringer i trenerteamet sitt. Etter deres tap mot Strømsgodset ble det klart at Lars Bohinen fratrer sin stilling som Stabæk-trener. Inn kom deres gamle helt Bob Bradley, akkompagnert av Azar Karadas i en assistentrolle.

Stabæk er i akutt behov for poeng, og vil utvilsomt gi oss tøff kamp i Bradleys re-debut som Stabæk-trener. Sist vi besøkte Nadderud stadion var i april, da vi slo Stabæk ut av semifinalen i cupen i en kamp preget av en ujevn og humpete gressmatte. Siden den gang har Stabæk byttet ut underlaget sitt med kunstgress.

Søndag kan vi treffe igjen tidligere Brann-spillere Fredrik Haugen og Simen Wangberg. Sistnevnte er nå kaptein i Stabæk. På de siste fem borteoppgjørene mot Stabæk har vi vunnet hele fire ganger. Nå har vi muligheten til å fortsette den gode trenden og hente hjem tre viktige poeng fra Østlandet.

Siste fem bortekamper mot Stabæk:

2023: Stabæk–Brann 0-2 Aune Heggebø, Bård Finne (NM, semifinale)

2022: Stabæk–Brann 1–2 Niklas Castro, Ole Didrik Blomberg

2021: Stabæk–Brann 2–0

2020: Stabæk– Brann 0–2 Robert Taylor, Daouda Bamba

2019: Stabæk–Brann 0–1 Veton Berisha

Skader og suspensjoner

Ole Didrik Blomberg, Ruben Kristiansen, Magnus Warming, Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik og Mads Sande er ute med skader. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Fredrik Pallesen Knudsen og Sander Kartum er begge ett gult kort unna å bli pålagt en kamps karantene. Søndag 15.45 presenteres laguttaket til kampen.

Annonse fra Eliteserien: