Før kampen: Stabæk - Brann

Toppoppgjør i øst! Les deg opp om alt du trenger å vite før kampen mot Stabæk.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann reiser til Bærum for å møte Stabæk i den 19. runden av OBOS-ligaen. Kampen spilles søndag 7. august klokken 15.00 og vises på Max, Discovery+ og TV2 Play, i tillegg sendes den også på radio på NRK P1 Hordaland.

Jeg vil ikke tenke tanken, ikke tenk på det Anders. Spesielt ikke før en bortekamp mot Stabæk. Ikke ødelegg noe nå. Nei, ikke. Brann kan gå ubeseiret gjennom sesongen! Vi kan spille tretti kamper på rad uten å tape! Vi, Brann fra Bergen! UBESEIRET! Fader, der glapp det ut av meg.

Det ble en såkalt sliteseier over Start på torsdag, riktignok en fortjent sådan. Vi er nå fjorten poeng foran Stabæk som er plassert på tredjeplass på tabellen. Tar vi skalpen deres på søndag må det vel være lov å ymte frampå at vi hekter dem av i kampen om å nå oss igjen. På bortebane har vi klart oss godt i år med ni seire av ni mulige. Gu' kor herlig det hadde vært med nummer ti!

Stabæk er seige, og har gitt kamp til døren i alle kampene sine i år. De har bare tapt en kamp på Nadderud og to kamper totalt. Hjemmetapet kom helt tilbake i april mot Sandnes Ulf, og siden det har bæringene gått ubeseiret av Nadderud i de syv seneste kampene. Dette er nok en av de vanskeligste kampene igjen på terminlisten, og tar vi med oss tre poeng herfra setter jeg gullølen forsiktig inn i kjøleskapet, bare i tilfelle.  

Vi gikk på en 2-0-smell mot Stabæk på Nadderud i fjor, men i de tre foregående årene vant vi alle. Hvis vi går tilbake til det første offisielle oppgjøret mot Stabæk i 1995 og frem til i dag har vi historisk sett hatt det litt tøft mot bæringene. Av 25 obligatoriske bortemøter mot Stabæk har vi vunnet åtte, tapt tolv og spilt fem uavgjorte kamper. Forrige oppgjør mot Stabæk er litt under en måned siden på Stadion, og da måtte vi ta til takke med et poeng etter at Bård Finne utlignet Stabæks ledelse mot slutten av kampen. 

  

Siste fem kamper på Nadderud:

  • 2021: Stabæk - Brann 2-0
  • 2020: Stabæk - Brann 0-2 Bamba, Taylor
  • 2019: Stabæk - Brann 0-1 Berisha
  • 2018: Stabæk - Brann 1-2 Kjelsrud Johansen, Bamba
  • 2017: Stabæk - Brann 2-0

Neste kamp er på Stadion søndag 14. august klokken 18 mot Raufoss, og billettene finner du her. Vi gleder oss til å ha deg med på kamp!

Annonse fra Eliteserien: