Før kampen: St. Pölten – Brann

Det er duket for Champions League! Første kamp i gruppespillet er mot østerrikske St. Pölten. Kampen har avspark i dag klokken 18.45 og sendes både på DAZN på TV2 Play.

Annonse:

Kampen ser du hos DAZN her.

Brann i Champions League! Gu' kor gøy! Etter seier mot seriemesterne fra Bulgaria, Belgia og Skottland i kvalifiseringen er vi med i gruppespillet i verdens største klubbturnering. Der er motstanderne Slavia Praha, Lyon og St. Pölten. Først ut er laget fra Østerrike.

Byen St. Pölten ligger en times biltur unna Wien og har ikke mer enn 50 tusen innbyggere. Likevel har fotballaget deres vunnet serien åtte år på rad, og det kan se ut til at den niende tittelen er på vei. De har nemlig fått en knallstart på sesongen, med åtte seiere på de åtte første kampene. 

Serietitlene har også ført til spill i Champions League flere ganger. I fjor kom de til gruppespillet, hvor de møtte Wolfsburg, Roma og Slavia Praha. De tok poeng i begge kampene mot Slavia Praha, men etter tap mot Roma og Wolfsburg var de langt unna å gå videre fra gruppen.

Denne gangen kan drømmen om avansement kanskje virke litt mer oppnåelig. Lyon er storfavoritt til å vinne gruppen, mens kampen om andreplassen er mer åpen. Selv om dette er et lag med mer erfaring fra Champions League, så er det ingen umulig oppgave å ta med seg poeng hjem til Bergen. Den norske ligaen er nemlig rangert såvidt høyere enn den østerrikske. 

Brann har vist god form denne høsten, til tross for det sure tapet mot Lyn i forrige runde. Medalje ble det dessverre ikke, og derfor er det bare én vei til deltagelse i Europa neste år også: Brann må vinne Champions League. Første steg mot det målet tar vi i St. Pölten på tirsdag. Heia Brann!

Husk å kjøpe billetter til hjemmekampen mot Slavia Praha på Brann Stadion neste uke! Kampen spilles onsdag 22. november klokken 18.45. Få med deg alle du kjenner - kjøp billetter her!

Fire dager tidligere kommer LSK Kvinner på besøk til Stemmemyren. Kjøp billetter til den kampen her. 

Annonse fra Eliteserien: