Før kampen: Rosengård – Brann

Nå skal det avgjøres! Brann møter Rosengård til returoppgjøret i playoff til Champions League. Kampen spilles onsdag 28. september klokken 18.00 og sendes hos BT og VG.

Brann er kun én seier unna gruppespillet i Champions League. I kampen mot Rosengård på Stadion tok Brann ledelsen etter en nydelig scoring fra Svava Rós Guðmundsdóttir.

Men tolv minutter før full tid utlignet Olivia Holdt for Rosengård, og dermed endte det 1-1 i første kamp. Bortemålsregelen i Champions League er fjernet, og utgangspunktet for returoppgjøret er dermed helt klart:

Vinneren av kampen i Malmö er klar for gruppespillet i Champions League.

Etter en periode med tett kampprogram har Brann nå fått en hel uke uten kamper. Rosengård spilte derimot ligakamp i Malmö på lørdag. Der møtte de Vittsjö, som ligger på åttendeplass. Det ble ingen enkel kamp for serielederne.

Ti minutter før full tid ledet Vittsjö 2-1, og Rosengård gikk mot sitt tredje tap for sesongen. Men en snuoperasjon i sluttminuttene sørget for at det endte 3-2 til hjemmelaget, etter scoring tre minutter på overtid. Rosengård spilte med omtrent det samme laget som møtte Brann i Bergen på onsdag.

I hjemmekampen mot Rosengård hadde Brann en tynn benk på grunn av skader. Denne uken har Brann fått tid til å restituere, og på onsdag er Cecilie Kvamme og Marthine Østenstad tilbake fra skade og klare til å bidra i årets viktigste kamp.