Før kampen: Rosenborg–Brann

Nytt storoppgjør og nye muligheter for poeng! Les deg opp om alt du trenger å vite før bortekampen mot Rosenborg.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Marius Simensen/Bildebyrån. 

Kampen spilles på Lerkendal onsdag 3. mai klokken 18.00, og vises på TV2 Play (krever abonnement). Skal du se kampen på Lerkendal kjøpes billetter på bortefeltet her. 

Et heseblesende oppgjør er unnagjort, og ett poeng er hentet hjem til Bergen. En formidabel førsteomgang av Brann på Aspmyra sørget for 2–0 ledelse til pause. Bodø/Glimt jaget intensivt skåring etter pause, og etter en periode med hardt press mot Branns mål satt til slutt utligningen for de gulkledde på overtid. Med uavgjort mot Bodø/Glimt befinner vi oss nå på femteplass på tabellen etter fire spilte serierunder.

Nå setter vi fokuset på Rosenborg og nye muligheter for poeng. Rosenborg ligger på åttendeplass på tabellen og er foreløpig ubeseiret i årets Eliteserie. Det kan endres onsdag, når de får besøk av en ustoppelig Bård finne, en kynisk Sivert Heltne Nilsen og en bunnsolid Ruben Kristiansen som knapt setter en fot feil om dagen.

Rosenborg leverte en sterk sesong i fjor og kapret medalje i Eliteserien 2022. Trondheimsklubben har i vintervinduet solgt sin toppskårer til utlandet, men også forsterket seg med en rekke nye spillere. Hovedtrener Eirik Horneland kjenner vår motstander godt, ettersom han trente Rosenborg i halvannet år fra 2019 til 2020.

Våre borteoppgjør mot Rosenborg gitt mange jevne matcher de siste årene. Sist vi tok med oss tre poeng fra Lerkendal var i 2020. Går vi seirende ut av onsdagens match står vi med ti poeng etter fem spilte kamper som lar oss henge godt med i teten av tabellen.

Siste fem møter på Lerkendal:

  • 2021: Rosenborg - Brann 3–2 Ruben Kristiansen, Robert Taylor
  • 2020: Rosenborg - Brann 2–3 Robert Taylor, Daouda Bamba, Sander Svendsen
  • 2019: Rosenborg - Brann 0–0
  • 2018: Rosenborg - Brann 1–2 Fredrik Haugen, Peter Orry Larsen
  • 2017: Rosenborg - Brann 2–1 Gilli Rolantsson

Skader og suspensjoner

Niklas Castro, Thore Pedersen og Ulrik Mathisen har vært ute en stund med skader. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen, og det er heller ingen som står i fare for å bli suspendert gjennom for mange gule kort.

Rosenborg har en stort sett frisk tropp inn mot onsdagens match. Ole Sæter vært ute med skade så langt denne sesongen, men er tilbake på treningsfeltet og kan rekke å bli operativ til å involveres i onsdagens match. Carlo Holse har fjernet blindtarmen og er derfor uaktuell til kampen. 

Annonse fra Eliteserien: