Før kampen: Rosenborg Kvinner - Brann Kvinner

Det er klart for ny toppkamp i Toppserien! Brann reiser til Trondheim for å møte Rosenborg på Lerkendal Stadion. Kampen spilles søndag 12. juni klokken 16.00.

Annonse:

Kun én uke etter publikumsrekorden på Brann Stadion skal Rosenborg gjøre et forsøk på å sette ny rekord. Selv om det er litt surt om rekorden ikke får stå i mer enn én uke, så er det gøy med en ny folkefest på tribunene i Toppserien.

Med fem kamper igjen av grunnspillet i Toppserien har Brann fått et forsprang på topp, med åtte poeng ned til Vålerenga og Rosenborg på andre- og tredjeplass. Kampen på Lerkendal er viktig for å beholde forspranget inn i sluttspillet og ikke minst for å forlenge rekken av seriekamper uten tap, som nå er på 35.

Sist gang Brann møtte Rosenborg var da trønderne var på besøk på Stemmemyren i den fjerde serierunden. Det ble en jevnspilt kamp, der to scoringer av Elisabeth Terland sørget for at Brann vant 2-1. Før kampen på Lerkendal står Terland med ti mål, ett mål bak ligaens toppscorer Elise Thorsnes.

De siste fem bortekampene mot Rosenborg viser to seiere, ett tap og to uavgjort. I fjor vant Sandviken 2-0 etter et hodestøt fra Maria Brochmann og et fantastisk langskudd fra Ingrid Marie Spord. Den gangen var det 280 tilskuere som fikk med seg kampen fra tribunen. På søndag er det ventet over ti tusen tilskuere på Lerkendal Stadion. Vi håper mange av de er bergensere! Billetter til kampen finner du her.

Heia Brann!

Siste fem bortekamper mot Rosenborg:

  • 2021: Rosenborg 0–2 Sandviken
  • 2020: Rosenborg 1-1 Sandviken
  • 2019: Trondheims-Ørn 4-2 Sandviken (NM)
  • 2019: Trondheims-Ørn 0-1 Sandviken
  • 2018: Trondheims-Ørn 3-3 Sandviken
Annonse fra Obos-ligaen: