Før kampen: Rosenborg – Brann

Les deg opp før søndagens storoppgjør i Trondheim.

Annonse:

Rosenborg tar i mot Brann på Lerkendal til den 7. serierunden i Eliteserien på søndag med avspark klokken 20.00. Kampen vises på TVNorge og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Lagene møttes rett før serien startet i Unicef Mesterfinalen på Stadion. Da vant Rosenborg 2-0. Sist gang lagene møttes på Lerkedal var i april i fjor. Da vant Rosenborg 3-0.

Sist gang Brann vant på Lerkendal var tilbake i 2011. Da ble det 6-3 etter scoringer fra Sævarsson (x2), Austin (x2), Ojo og E. Mjelde. Siste gang Brann holdt nullen der oppe var tilbake i 2006 da det endte 0-0 mellom lagene.

Siste fem oppgjør på Lerkendal:

  • 2016: Rosenborg – Brann 3-0
  • 2014: Rosenborg – Brann 5-2: Skaanes (x2)
  • 2013: Rosenborg – Brann 4-0
  • 2012: Rosenborg – Brann 3-1: Askar
  • 2011: Rosenborg – Brann 3-6: Sævarsson (x2), Austin (x2), Ojo og E. Mjelde

Statistikken på Lerkendal er ikke spesielt god for Brann sin del. Hele 28 tap har det blitt. Elleve kamper har endt uavgjort og åtte ganger har Brann vunnet.

Totalt sett har Rosenborg et nokså solid tak på Brann. Statistikken viser 46-26-22 i trøndernes favør.

Rosenborg med en luke allerede

Rosenborg vant forrige rundes toppkamp med 2-1 borte mot Sarpsborg 08 og har dermed fått en liten luke i toppen av tabellen med 16 poeng og fire poeng ned til nevnte lag.

Brann så ut til å dra i land seieren mot Viking siste helg, men Viking utlignet på overtid. Dermed ligger Brann nå på en 4. plass istedenfor en 2. plass, som det hadde vært om Brann hadde vunnet mot Viking.

Med Rosenborg-seier søndag blir det hele åtte poeng mellom Brann og Rosenborg. Skulle det derimot bli Brann-seier er det kun snakk om to poeng opp til trønderne igjen.

Rosenborg har scoret elleve mål til nå. Danske Nicklas Bendtner er toppscorer for laget med tre nettkjenninger. Vegard Hedenstad, Mike Jensen og Fredrik Midtsjø har to målgivende hver.

Kun to baklengs har det blitt på Rosenborg. Det er da heller ikke så rart at keeper Ándre Hansen er den med flest poeng i Fantasy med sine 33 poeng til nå.

Gilli nummer to på Fantasy

Brann har scoret ti mål til nå. Jakob Orlov og Torgeir Børven er Branns mestscorende i serien så langt med to mål hver. Daniel Braaten er mannen med flest målgivende og har levert tre assist til nå.

Gilli Rólantsson har samlet flest poeng for Brann i Fantasy med sine 41 poeng. Det er nest-best, og kun Omoijuanfo har flere med sine 46 poeng.

Hallvar Thoresen er nå sjefsspeider for Rosenborg. Han trente Brann i perioden 1993-1995.

Både Azar Karadas (2002-2004) og Daniel Braaten (2004-2007) har tidligere spilt for Rosenborg.

Sivert Heltne Nilsen må stå over

Milan Jevtovic ble utvist mot Sarpsborg 08 og må dermed stå over med karantene på søndag. Det må også Sivert Heltne Nilsen som fikk sitt tredje gule kort for sesongen i kampen mot Viking.

Ellers meldes det om at Pål Ándre Helland blir klar etter smellen han pådro seg i sist kamp.

Kasper Skaanes er også kampklar etter smellen han pådro seg i cupkampen mot Austevoll og Lars Arne Nilsen har dermed en skadefri tropp å velge spillere fra.

Halldor Stenevik er med G17-landslaget til EM i Kroatia og høyaktuell til kampen mot Nederland samme dag som Rosenborg - Brann. Skulle laget gå videre til kvartfinalen er han heller ikke aktuell til Molde-kampen 13. mai.

Dommer til kampen er Espen Andreas Eskås fra Bækkelagets SK. Han dømte hjemmekampen mot Haugesund tidligere denne sesongen.

Rosenborg – Brann har avspark klokken 20.00 søndag 7. mai. Kampen vises på TVNorge og kan høres på NRK Hordaland og BA.no.

Kilder: altomfotball.no, fantasy.eliteserien.no, nifs.no, fotball.no, rosenborg.no.
Annonse fra Eliteserien: