Før kampen: Ranheim - Brann

Dagen, uken, året, OBOS, livet. Alt er bedre med Brann! Les deg opp om alt du trenger å vite før seriepremieren mot Ranheim.

Annonse:
  • Skrevet av Anders Hønsi. 

Brann tar turen til Ranheim i 1. runde av OBOS-ligaen. Kampen spilles søndag 3. april klokken 15.00 og vises på Max, Discovery+ og TV2 Play. NRK P1 Hordaland sender kampen på radio. 

Ja, da var vi her igjen. Å Gu' kor herlig! Maks giret på seriestart og en sesong i herjingens tegn. Fint å starte med en tur til Trøndelag. Trondheim sentrum og Lerkendal er kjedelige Granca, Ranheim og EXTRA Arena er eksotiske Galapagos. Bring it!

Det har kommet og gått en del spillere i løpet av vinteren. Inn portene på Stadion har blant annet Niklas Castro, Frederik Børsting, Svenn Crone, Andreas Skovgaard Larsen, Vegard Leikvoll Moberg og Mathias Dyngeland kommet. Vanskelig å se at den gjengen ikke skal få til noe bra! 

Etter noen litt hallaien-treningskamper i starten av mars har vi slått Aalesund og Sogndal henholdsvis 2–0 og 3–0 i opptakten til kampen mot Ranheim. Fortsetter vi denne trenden lukter det 4–0 mot Ranheim og 5–0 mot Åsane neste lørdag. Enkelt! Men ja, det hadde smakt så godt med en god åpning og tre poeng.

Historisk sett har vi ikke hatt så mange oppgjør mot Ranheim, men vi har et lite overtak totalt sett. Forrige oppgjør var tilbake i 2019 i Eliteserien, da vi tok en overbevisende 3–0-seier på samme sted vi skal til på søndag.  

Alle oppgjør mot Ranheim:

  • 2019: Ranheim - Brann 0-3 Bamba, Wormgoor, Koomson
  • 2019: Ranheim - Brann 4-0 (NM)
  • 2019: Brann - Ranheim 0-1
  • 2018: Brann - Ranheim 1-0 Larsen
  • 2018: Ranheim - Brann 0-2 Lie Skålevik x2
  • 2015: Ranheim - Brann 0-0
  • 2015: Brann - Ranheim 4-1 Haugen, Orlov x3
  • 2014: Brann - Ranheim 4-2 Askar, Haugen, Barmen, Huseklepp (NM)

Det blir gjensyn med noen gamle kjenninger på motsatt banehalvdel. Christian Eggen Rismark og Marcus Mehnert er begge en del av Ranheims spillerstall. 

Skader og suspensjoner

Brann har noen spillere som er ute med småskader, og ikke blir med laget til Trondheim. Runar Hove er fremdeles i opptrening etter operasjonen tidligere i vinter. 

Markus Olsen Pettersen, Kasper Skaanes og Ole Didrik Blomberg er eller har vært småskadet, og kampen på søndag kommer for tidlig for alle tre. 

Neste kamp er lokaloppgjøret mot Åsane på Stadion. Kampen spilles lørdag 9. april klokken 18. Sykt om du har noe bedre å gjøre enn å stille på årets første hjemmekamp i OBOS!

Kilder: altomfotball.no, tv2.no, nifs.no, tvkampen.com
Annonse fra Obos-ligaen: